Zonguldak'ın Merkez ilçesine bağlı Çayköy'de susuzluk sorunu artarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Zonguldak'ın tüm ilçe ve köylerini etkileyen sel felaketi nedeniyle konut ve işyerleri büyük ölçüde su altında kalan Çayköy'de sürekli ve uzun süreli su kesintileri köy sakinlerini canından bezdirdi. 

Sel sularından kaynaklanan çamur ve teressübat altında kalan Çayköy'de temiz su sıkıntısı hat safhaya ulaştı. Sürekli susuzluk nedeniyle gerekli temizlik ve hijyen sağlanamayan Çayköy'de her an salgın hastalık görülebileceği bildiriliyor. 

KARAMAN BELEDİYESİ YAN ÇİZİYOR!

Çayköy'ün su sistemi ve su sarfiyatının tahsilatı daha önce birbirine yakın üç köyün muhtarlığına bağlandığı ancak toplanan su bedellerinin zamanında yatırılmadığı iddia ediliyor.

Bu nedenle Çayköy su sistemi ve abonelerinin, Karaman Belediyesi'ne bağlandığı ancak belediyenin trafoların yüksek maliyet getirdiği gerekçesiyle köye su gönderme konusunda kayıtsız ve ilgisiz davranması nedeniyle Çayköy'de su kesintilerinin sürekli olarak devam ettiği belirtiliyor.

Çayköy sakinleri sorunun bir an önce çözülüp, köye sağlıklı ve temiz içme suyu verilmesi için yetkililerden yardım bekliyor. 

(Haber Merkezi) 

Editör: Oğulcan Öz