Tahsin Erdem eşi Hande Erdem ile birlikte aday adaylığı öncesinde gazetecilerle bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu.

"ÖN SEÇİM İSTİYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi'nde adayların ön seçimle belirlenmesi gerektiğini ifade eden Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Tahsin Erdem şunları ifade etti:


"ÖN SEÇİM EN BELİRLEYİCİ ANKETTİR"

Kesinlikle bilmenizi isterim ki, bizler aday belirleme  yöntemi olarak en demokratik ve en katılımcı 
yöntemin ön seçim olduğuna inanıyoruz.
Ön seçim, esasında Cumhuriyet Halk Partisi’ni Belediye başkanlığı hedefine götürecek en belirleyici ankettir. Üye iradesinin yok sayıldığı daha önce denenmiş bütün yöntemlerin sonucunu yaşayarak tecrübe ettik. Bu düşünceler ışığında önce Cumhuriyet Halk Partililer sonra Zonguldaklı
hemşerilerime güveniyor genel merkezimizin bu 
konuda en adil ve en birleştirici yöntemi tercih edeceğine, bütün örgütümüzün de demokrasiden 
yana tavır koyacağına güveniyorum.


SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖNCELİĞİMİZ OLACAKTIR

Sosyal belediyeciliğe büyük bir önem verdiklerini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Tahsin Erdem şunları kaydetti:

"Diğer bir konu da Sosyal Belediyecilik Sevgili Arkadaşlar,
22 yıllık mevcut iktidarın yoksullaştırıp, muhtaç hale getirdiği halkımızın insan onuruna yakışır bir şekilde yaşaması için sosyal belediyecilik önceliğimiz 
olacaktır. Göreve geldiğimizde Zonguldak Belediyesi, 
Türkiye genelinde sosyal belediyecilik alanında örnek 
bir belediye olacaktır. Tüm bu projelerle ilgili yapacağımız çalışmaları ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacağız .


"ŞEFFAF, HALKA HESAP VEREN, ŞEHRİMİZİN BÜTÜN DİNAMİKLERİ İLE BELEDİYEYİ YÖNETECEĞİZ"

Şeffaf ve halka hesap veren ve şehrin dinamikleri ile belediye yönetimi ifade eden Tahsin Erdem sözlerine şu şekilde devam etti:

"Peki nasıl bir belediyecilik anlayışıyla kenti yöneteceğiz? Her şeyden önce şeffaf, halka hesap veren, şehrimizin bütün dinamikleriyle birlikte katılımcı bir yönetim anlayışıyla Zonguldak Belediyesi'ni yöneteceğiz. Bilim ve sanatın ışığında, liyakat ve adalet vazgeçilmezimiz olacaktır.Bunu da Zonguldak Belediyesi'nde görev yapan bütün mesai arkadaşlarımın iyi niyet ve gayretiyle başaracağız.Ve bize güvenen hiç kimseyi kesinlikle mahcup  etmeyeceğiz. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum"


"YEREL BASINI DESTEKLEYECEĞİZ"

Zonguldak Belediyesi ve halk arasında en büyük köprünün yerel basın olduğunu ve yerel basımı destekleyeceklerini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Tahsim Erdem şunları kaydetti:

"Medya-belediye ilişkilerine gelinceBiz Zonguldak halkı ile belediye başkanlığı arasındaki en önemli ve en güçlü köprüyü basın olarak görüyoruz. Yerel yönetimlerin yerel basını desteklemesi gerektiğine inanıyorum. 
Güçlü ve bağımsız bir medya şehrin gelişimine büyük katkılar sağlayacaktır. Sizlerin eleştirel haberleri Zonguldak Belediyesi'nin çalışmalarına yön verecektir."
 

Kaynak: Ercan Demir