Günlerdir GMİS’den açıklama beklerken farklı kişilerin olaya müdahil olması ile farklı boyut kazanmaya başlayan gündem, basının da kendini gözden geçirmesine, inanırlığı ve güvenirliğinin olmamasının perde arkasını da gözler önüne iyice sermeye başladı. 

Oysa sorulara, anlımız açık, veremeyeceğimiz cevabımız yok, 1 lira haram yersem kendimi asarım gibi söylemlerde bulunacağınıza, konumunuz ve sorumluluğunuz gereği, bir açıklama yapmış olsaydınız, veya size karşı bir suç teşkil ettiğini düşünüyorsanız  yasal hakkınızı kullanarak dava açabilirdiniz.

Bunu da kamuoyu ile paylaşarak herkesin beklediği ve merak ile takip ettiği bu olay hakkında kamuoyunu bilgilendirmiş olurdunuz.

Fakat siz sağıra yatmayı tercih ederken, basındaki dostlarınız sizi arayarak veya yanınıza gelerek: Sayın başkan bu konuda bir açıklama yapmanız gerekir, kamuoyu sizden bir açıklama bekliyor diyerek desteklerini bu şekilde vermiş olsalardı daha doğru ve anlamlı olmaz mıydı?

Zonguldak ve Zonguldak'ta yaşayanlara bu şekilde hareket edilerek ne kadar kötülük yapıldığının farkında bile değiller.

Nasıl mı? GMİS’in yapması gereken açıklamayı kendileri farklı bir şekilde yaparak, sizin bu durumdaki yetersizliğinizi gözler önüne sererek

Bireysel çıkarlar uğruna toplumun çıkar ve menfaatlerinin hiçe sayılması.! görmezden gelinip, önemsenmemesi,

Seçtiklerimizin hayatımızı ve kaderimizi nasıl etkilediğini, Zonguldak yerel basını olarak bu anlayışla devam edildiği takdirde.! 

Zonguldak'ın köy olarak kalmasına ve daha da küçülmesine ne kadar katkı sağladıklarının farkında değiller.

Bir düşünelim Bartın ve Karabük Zonguldak'ın ilçeleri iken ne kadar güçlü ve büyük bir konumdaydı. Bugün Bartın ve Karabük nasıl büyüdü ve gelişti Zonguldak yerinde sayıyor ve daha da geriye gidecek gibi görünüyor.

Ereğli'nin İl olması gündemde. Ereğli de il yapılırsa, Zonguldak nasıl bir il olacak ve gücü ne kadar kalacak? Bakın TTK her geçen gün daha fazla zarar ederken küçülüyor ve kan kaybediyor. Artık herkesin şapkasını önüne alma ve bireysel çıkarlar yerine toplumsal çıkarlarımızı düşünerek ortak payda Zonguldak ve Zonguldak’ta yaşayanlar için zihniyetimizi değiştirme zamanı geldi de geçiyor bile. Cumhuriyetin ilk şehri olan Zonguldak her geçen gün küçülüp gerçekten Türkiye'nin en büyük köyü olacak ve bunda emeği geçenlerin, 

Vicdanları  hiç sızlamayacak mı ?

Bir değil biz olalım, ortak payda Zonguldak’ta buluşalım.