Arkadaş çok merak ediyorum,

Hem de öyle böyle değil…

Neden bu kadar zor geliyor bazılarına “ Tutarlı Olmak “ ?

İnanın anlamlandıramıyorum desem de aklıma bazı şeyler geliyor;

Menfaat geliyor,

Çıkar ilişkileri geliyor,

Sahte bağlar ve söylemler,

Yalandan ve tutulmayan sözler,

Koltuk ve makam sevdası,

Bencillik ve ego,

Alkol ve unutkanlık ya da tamamen bilinçli…

Arkadaş dünkü söylemiyle bugünü nasıl değişebilir insanın?

Dün siyah dediğin bugün nasıl beyaz olur?

Tabii şu var; dün siyah olarak biliyorsundur, çıkar özür dilersin ben siyah zannetmişim ama mevzu beyazmış dersin, işte o zaman başımın üzerinde yerin olur.

Ne yazık ki şu yazılarımı yazarken uyarıda bulunmak zorunda kalıp sizleri de sıkıyorum ( Zorla üzerlerine alınmaya çalışanlar oluyor ve ben milyon kere aynı şeyi söylüyorum; bundan da sıkıldım.  Ben toplumu, insanların sorunlarını temsilen yazmaya çalışıyorum. )

Velhasılıkelam Sevgili Okuyucular,

“ Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir “ evet Herakleitos’un dediği gibi eyvallah da bu kadar kısa süreli değişimleri kastederek bu sözleri söylemedi bence. O kimse dengesiz olsun ya da tutarsız olsun diye değil de değişime ve gelişime hazır olun diye söyledi bu söylemi. Mutlaka hayatın içinde değişim var, gelişim var bunları inkâr etmek olmaz da dünüyle bugünü öyle pat diye değişmez insanın…

Azıcık bile tutarlı olmanın zor olduğu zamanlarda yaklaşık iki milyon üniversite mezunu diplomalı işsiz genç kardeşim hayatlarını ve geleceklerini kurmaya çalışıyor. Çoğu da fikirlerine, ilkelerine, hedeflerine, onuruna ve gururuna bağlı ve tutarlı olduğu için bu sıkıntıyı yaşıyor. Fikirleri, duruşları çıkar uğruna değişmiyor, yalakalıkla uzaktan yakından alakası olmuyor; saf değiştirmeyip dimdik durdukları için hayatın zorluklarıyla cebelleşiyorlar. Rabbim yar ve yardımcıları olsun hepsinin.

“ Bu arada insan aç kaldığı zaman değil onursuz kaldığında ölür; bunu da öyle bir yerlere not olarak alalım “ der ve sizleri sevgiyle selamlıyorum.