26 Ağustos - 30 Ağustos tarihleri Türk tarihine altın harflerle yazılmış "Zafer Haftası"nı oluşturuyor… 

26 Ağustos 1071 tarihinde Selçuklu Hükümdarı Alp Arslan’ın Bizans ordusuna karşı kazandığı büyük zafer, Anadolu topraklarının Türk yurdu haline gelmesini sağladı. Dünya tarihinde dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen bu büyük zafer, yaklaşık bin yıl sonra yine bir 26 Ağustos tarihinde 7 düvel emperyalizme karşı kazanılan bir başka büyük zaferle taçlanmış oldu. 

Tarihin akışını değiştiren iki büyük zafer… 

Sultan Alp Arslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında kazanılan bu büyük zaferler kuşaktan kuşağa ulusumuza ışık tutacak meşaleler olarak görülmelidir. 

*** 

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde olduğu gibi ilimizde de coşku içinde kutlandı. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez  daha rahmet ve şükranla yad ediyoruz. Bu arada bir hatırlatma yapmakta fayda var. 

Zaman zaman "Atatürk düşmanlığını" körükleyenler, Atatürk'ü "din düşmanı" veya "dinsiz" gibi göstermeye çalışanların kulağına küpe olacak bir hatırlatma…

Eğer Atatürk olmasaydı, yani Kurtuluş Savaşı'na liderlik etmeseydi, minarelerimizden yükselen ezan sesleri yerine belki de kiliselerin çan sesleri duyulacaktı. 

Mesela, Allah korusun, Zonguldak, Fransız işgali altında kalsaydı, esaret altındaki şehirlerde Cuma namazı kılmak caiz olmadığından, Cuma namazı kılınamayacaktı. Atatürk'ün "din düşmanı" veya "dinsiz" olduğu yönündeki safsatalara gelince… Kurtuluş Savaşı'nda cephede karargah çadırında Kur'an-ı Kerim dinleyen ve bunu anılarında nakleden Atatürk'ten başkası değildir. 

Cumhuriyetin ilanından sonra, devlet başkanı (Cumhurbaşkanı) sıfatı ile Balıkesir'in Zağanos Paşa Camii'nde hutbe okuyan ve "Ey Millet ! Biliniz ki, Allah birdir, şanı yücedir, Hazret-i Muhammed (SAV) onun kulu ve elçisidir…." diye hitap eden Atatürk'ten başkası değildir. 

Atatürk'ün, İslamiyete ait düşüncelerini, görüşlerini Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarından okuyup öğrenmek de son derece kolaydır. 

*** 

30 Ağustos kutlu bir zaferdir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk Ulusu'nun, "vatan sevgisi imandandır" inancı ile şehadete koştuğu büyük ve kutlu bir zafer… 

30 Ağustos'ta yurdumuzdan kovulan emperyalist güçlerin, bilumum terör örgütleri ve ekonomik yöntemlerle ülkemize karşı saldırıya geçtiği bu günlerde, 30 Ağustos ruhunun ve 30 Ağustos coşkusunun Türkiye'nin gücüne güç katacağına anlamak gerekiyor.