Tarım ve Orman Bakanlığı; 826 kadrolu (daimi) işçi almak için ilana çıktı.

”Güvenlik Görevlisi, Elektrikçi, Endüstriyel Bakım Onarım Teknisyeni/Endüstriyel Elektronik Teknisyeni, Kamyon Şoförü, Kimya Laboratuvarı Görevlisi, İnşaat Teknolojisi Teknisyeni, İş Makineleri Operatörü, Laborant (Gıda), Aşçı, Laborant (Tekstil), Kalorifer Ateşçisi , Kaynakçı, Gemici, Makine Bakım Onarım Teknisyeni, Marangoz, Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni, Otomotiv Boya Onarımcısı, Laboratuvar Temizlik İşçisi, Temizlik Görevlisi, Sıhhı Tesisatçı, Otomotiv Elektrikçisi, Otomotiv Kaporta İşçisi, Tornacı, Bitkisel Üretim ve Hayvan Yetiştiriciliği dalında tarım İşçisi”

Toplam 826 kadrolu daimi işçi.  Ve başvurular İŞKUR internet sitesi üzerinden online olarak 29/12/2020 - 03/01/2021 tarihleri arasında yapıldı. Yani Pazar itibariyle başvurular sona erdi. Kura çekimi ise 16/01/ 2021 günü saat 10:00'da Bakanlık merkez kampusünde bulunan Atatürk Konferans salonunda gerçekleştirilecek. 

Ancak alımlarda bir tuhaflık vardı

Tuhaflık değil bence büyük bir hata 

Zonguldak, Bartın ve Karabük’ten alım yapılmadı

Neden böyle bir ayrım yapıldığı konusunda sorumlu bir gazeteci olarak ben bunun dile getirmek zorundayım.

Tarım Bakanlığı’nın Zonguldak, Bartın ve Karabük’e böyle bir ayrım yapması hiçte hoş olmadı.

Ben diyorum ki:

Zonguldak, Bartın ve Karabük milletvekilleri bunun hesabını bakana mutlaka sormalı

Sormazlarsa büyük sıkıntı

Şoksa bunu kendi kamuoylarına izah edemezler yoksa

**

ENERJİ BAKANI’NIN FİLYOS MÜJDESİ..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun başvuru sahibi olduğu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 2018 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile desteklediği “Zonguldak Topoğrafyasında Kömürün Tarihsel Etkisi Dijital Teknoloji ile Turizme Kazandırılıyor” projenin açılışına Video konfereans sistemiyle katılarak önemli açıklamalarda bulundu ve Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz açıklarındaki keşfettiği rezervin kara bağlantısını Filyos üzerinden yapılacağı müjdesini verdi. Aslında geçen ki yazımda B:akan Dönmez’in TTK açılımı olan Türkiye Taşkömürü kurumu yerine Türkiye Taş kurumu demesini eleştiriştim. Ancak zaman darlığı nedeniyle bakanın Filyos müjdesi bölümün ise yazamamıştım. O da bugüne nasip oldu. Aslında bu da farklı bir gerçeği ortaya çıkardı. Öğleden sonra akşam 4’de açılış yapılmayacağı olsa gerek. Buna dikkat edilirse çok daha iyi olur. 

Enerji Bakanı Dönmez, törendeki konuşmasında “Filyos'ta ki enerji yatırımlarımızla alakalıdır. Türkiye'deki ilk mega endüstri bölgesi olacak olan Filyos Türkiye'nin yeni enerji üssü olacak. Fatih'in keşfettiği 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervimiz Filyos'ta karaya çıkacak. Buradan ana şebekeye bağlanacak. Taşkömürünün bölgede üretimi, demir-çelik başta olmak üzere yeni bir endüstrinin doğuşunu sağlamıştı. Şimdi de doğalgazın üretimiyle Zonguldak ve Batı Karadeniz yeni endüstri bölgemiz olacak. Bölgeye çok güçlü bir ulaşım ve lojistik ağı kuruluyor. Halen devam eden Filyos Vadisi Projesi ile birlikte de orta ve yüksek teknolojili endüstri Filyos'ta kümelenmiş olacak" 

Bir kere doğalgaz rezervinin Filyos’tan karaya bağlanacak olması Zonguldak için büyük bir şans çünkü yüzlerce kişilik daimi istihdam yaratacak.

Ayrıca Doğalgaz rezervinin Filyos’tan kana bağlantısı yapılacak olmasına karşı çıkılmasına rağmen Enerji bakanımızın Filyos ısrarı ile kara bağlantısını Filyos’tan yapılacak olması da beni bir Zonguldaklı olarak çok mutlu etti. Enerji Bakanına buradan teşekkür ediyorum. Zonguldak Rusya ve Ukrayna gibi Karadeniz’in karşısında bulunan kıyı ülkelerle olan ithalat ve ihracat bağlantısı için mükemmel bir nokta. Ayrıca Türkiye haritasını ortaya koyduğunuzda İstanbul’a göre Ortadoğu bağlantısı da daha yakın

Yani Bakanı hem Filyos hemde TTK kömür üretimi ile ilgili sözleri Kkısaca şunu ortaya çıkarıyor ki

Zonguldak bölgenin yıldızı 

Zonguldak ülkenin yıldızı olacak

Zonguldak ihracat ve ithalat üsse olacak.

Zonguldak ipek yolunun önemli bir noktası olacak

Zonguldak’ı güzel günler bekliyor gerçekten

**

TAZİYE

Tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybeden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

Merhum Hüseyin kolçak bugün Kozlu Kuyubaşında düzenlenecek olan cenaze töreni ardından Devrek’te toprağa verilecek.

Ruhu şad, mekanı cennet olsun. 

**

TAZİYE

Kilimli'nin tanınmış iş insanı Mikdat Velioğlu (85) vefat etti.

Cumartesi günü düzenlene cenaze törenin ardından merhum Mikdat Velioğlu aile mezarlığında toprağa verildi.

Merhum Mikdat Velioğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum.

Ruhu şad, mekanı cennet olsun

**

DİP NOT: Bir sonraki yazım: Mekke Hurması, Trabzon Hurması üzerine olacak