TTK'ya 53 eski hükümlü işe alındı…

Özellikle meslek sahibi, kalifiye eleman statüsündeki eski hükümlülerin kurumun üretim zincirinde faydalı olacaklarına inanıyor, hem kendileri, hem de TTK için hayırlı olmasını diliyoruz.

Cezalarını tamamlayıp, özgürlüklerine kavuşan eski hükümlülerin topluma kazandırılmasının en kolay ve en etkili yolu kuşkusuz iş-güç sahibi olmalarını sağlamaktan geçiyor.

***

TTK'ya eski hükümlü kontenjanından 53 işçi alınmasının ardından bir açıklama yapan GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, kuruma "engelli" kontenjanından da işçi alınmasını istedi.

Tayfun Başkan'a yakışan bir açıklama…

Tayfun Demir'in çağrısı, engelliye "engelsizlik" çağrısıdır.

Bu kentte yaşayanlar bilir, elbette Zonguldak maden işçileri çok daha iyi bilir.

Tayfun Demir, bileği kadar, yüreği de sağlam bir adamdır.

Sendika basamaklarında yükseldikçe tevazuu daha çok artan, büyük-küçük herkese saygı ve nezaketle davranan, dayanışma ruhunu, toplumsal sorumluluğu kişiliği ile bütünleştiren bir işçi lideri…

Tayfun Demir'in "engelsiz" çağrısı sadece siyasi iradeye ve TTK yönetimine değil, aynı konumdaki tüm büyük kurum ve kuruluşlara hitap eden bir sesleniş olarak görülmelidir.

***

Engelli vatandaşlarımız her alanda üstün başarılar gösteriyor.

Sporda, sanatta, bilimde, edebiyatta ve çalışma hayatında…

7 yaşında gözlerini kaybeden Aşık Veysel'in türkülerini kim söyleyebilir, hepimizin "sadık yari" kara toprağı onun gibi kim tanımlayabilir?..

Elleri kesik olduğu için ayak parmakları ile resim çizen sanatçılarımız, uluslararası başarılara imza atan engelli sporcularımız, gözleri görmeyen, ama başkalarına ışık olan doktorlarımız, mühendislerimiz, hukukçularımız olduğunu unutmayalım.

***

Yakın geçmişe değin engelli kontenjanını kullanmaktan kaçınan, hatta bu yüzden ceza ödemeye razı olan kurumlar vardı.

Halen aynı ısrarlı tutumları devam ediyor mu, bilmiyoruz.

Tayfun Demir'in çağrısından engelli vatandaşlarımıza önyargılı bakan bu gibi kurumların da gerekli dersi çıkarması gerekiyor.

Bu çağrı, "engelsiz aşam" çağrısıdır. Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatına, dolayısı ile ekonomik ve sosyal hayata daha çok katılması yönünde çok önemli ve "es geçilemeyecek" bir çağrıdır.

Tayfun Demir, bu açıklaması ile iş bekleyen, aş bekleyen, toplumsal yaşama ve çalışma hayatına daha çok katılmak isteyen engelli vatandaşlarımızın sesi olmuştur.

Helal olsun !..

Tayfun Başkan olmak kolay değil galiba…