Ereğli’de fırtına öncesi yaşanıyor.

Ereğli’de sert rüzgarlar esiyor.

Ereğli’de bir kavga söz konusu

Bu kavga Erdemir ile Ereğli belediyesi arasında yaşanıyor.

Ve sular her geçen gün daha da kabarıyor.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden yaklaşık 1 ay sonra Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti heyeti olarak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı 21 Mayıs 2019 tarihinde makamında ziyaret etmiştik. Ve aynı gün yazımda, Ereğli Belediyesi’nde hiç iyi durum yok” diye bir yazı yazmıştım.

Ziyarette Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın söyledikleri daha dün gibi aklımda.,

Başkan Posbıyık, Erdemir’in bir önceki belediye Başkanı Hüseyin Uysal döneminde Anayasa mahkemesine başvurarak Ereğli Belediyesi’ne her ay verdiği 400 bin lira emlak, su, vs vergisini iptal ettirdiğini, ve üstüne üstelik Erdemir Belediye’ye geriye dönük olarak verdiği yaklaşık 30 milyon lirayı gecikme faiziyle birlikte almak için harekete geçtiği belirterek, Ereğli Belediyesi her ay 400 bin liralık gelirinden mahrum kaldığını söylemişti.

Tabi ki biz bu haberi yapıncaya kadar Ereğli ve Zonguldak kamuoyunun bundan haberi yoktu ve o zaman öğrenildi. Yaptığımız haberle birlikte gerçek ortaya çıktı.

Halil Posbıyık Erdemir’i bu hatasından geri dönmesi konusunda o zaman uyarmıştı.

İkinci uyarısı ise dün geldi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir'e sert çıktı. Posbıyık; 'Türkiye’nin beğendiği şehirde kirliliği çekerken, denize giden akıntıları çekerken yüksek fırındaki patlamaları izlerken benim normal haklarımı kısmaya hiç kimse kalkmasın.

Anayasa Mahkemesi'ne gitmişler, yatırım yaptığımız, asfalt, parke yaptığımız parayı Erdemir, Ereğli halkına vermekten vazgeçti. Eğer inat ederlerse bunun ne kadar tehlikeli bir iş olduğunu Ereğli halkını peşime takıp göstermezsem, bu işi bilmiyorum" diyerek Erdemir’e seslendi. mesaj gönderdi.

Ekonomik dar boğaz yaşayan Ereğli Belediyesi haklı olarak bu darboğazdan çıkmak istiyor ve hakkı olanı istemesi kadar normal bir durum olamaz elbette ama birde Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu bir karar söz konusu

Erdemir bu mesajı aldı mı almadı mı bilemiyorum ama Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık oldukça kararlı gözüküyor.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın da halkı peşine takmaktan söz etmesi

Bunlar iyi şeyler değil.

Eğer; Ereğli Belediyesi ile Erdemir arasında bu kavga devam ederse maalesef Ereğli, toplumsal huzurun bozulması riski ile karşıya

Bir yanda Erdemir’de çalışan yüzlerce binlerce kişi, diğer yanda yaşadığı yer olan Ereğli’nin kurumdan alması gereken emlak ve su vergisinin ödenmemesi nedeniyle Belediye başkanının halkı peşime takarım sözleri..

İnsanların iki arada bir derede kalması kadar kötü bir durum olamaz.

İnsanlar karşı karşıya gelebilir

Burada kim haklı kim haksız olayında değilim

ancak

Bu kavga acilen son bulmalı

Ereğli’de ortak akıl devreye girmelidir.

Orta yol bulunmalıdır.

Yoksa gidişat iyi değil

Uyarmadı demeyin

Keşke önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu bilgiyi kamuoyundan saklamasaydı.