Aşı olalım , olmayalım ….

  Yan etkileri var mı yok mu …

  Kısa süre için bir faydası mı var yoksa uzun vade de koruyor mu? 

  Hangi aşı daha güvenli …

  İnanılmaz bir milletiz. Sanki uçuklar dolusu aşı ülkemize gelmişte bize tercih hakkı soruluyor? Ortada “deneme aşıları” hariç henüz gelen bir aşı yok, bu ayın 11 inde gelecekti ay sonu geliyor … henüz haberi yaygın medyada dahi çıkmadı ….normalde şöyle haberler duymalıydık, AŞI;  Dünyada yalnız bizde üretiliyor. Dünya’daki uluslar ülkemizde aşı üsleri kurmak için kuyruğa girdi …. Hayatı palavra haber yapmak olan “şakşakçı medya” dahi aşı ile ilgili tek bir haber/yorum/paylaşım yapamıyor. 

   Ülke de tek sorunumuz aşı mı sizce? 

Örneğin size söylenenlere ne kadar güveniyorsunuz ? 

Kimse hastalanmasın ama ya hasta olursanız “ SAĞLIK SİSTEMİNİN size sahip çıkacağına inanıyor musunuz? Git evinde izole ol demekle COVİD-19 yenilebilinecek bir hastalık mı? 

  Her konuda kesin bilgisi olan halkımız acaba niye bu konuda da aynı refleksleri gösteremiyor? 

   Bütçe görüşmelerinde gördük ülkede bir çok eksik var. 

 Örneğin; 

Politik nezaket yok.

Politik feraset yok.

Uzman görüşüne itibar yok.

İşler ehil kişilere verilmemiş. 

Ülke kaynakları yanlış yatırımlara harcanmış ve zor günlerin “yedek akçesi“ de tüketilmiş. O zor günler dedikleri “doğal afetler, pandemiler ve savaş ihtimali “dir. Biz ortada o sorunların hiç biri yokken, yedek akçeyi bitirmişiz. Ne zaman anlıyoruz, asıl kriz kapıya gelince … işte Devlet idare etmek böyle zamanlarda belli olur. Sağa sola suç atmak değil ÇÖZÜM ÜRETECEK hamleler bekler halk. “Evinde yiyecek ekmeğin varsa tüm acılar azalır “der CERVANTES. Bir tek o mu der, Nasrettin Hoca da diyor Şeyh Edepali de …. Şeyhin adı bile “ EDEP” … Adam günümüzde yaşayıp Meclisi izlese ilk işi gidip adını değiştirmek olurdu, utancından ….

  Grip aşısına ulaşamamış halk aşıyı tartışıyor. Sanki tüm sorunları çözdük sıra da bir tek aşı var. Aşı gelirse gidip aşı olalım. Ne kadar gelecek? Kimler olacak? İkinci aşı ilk 3 hafta içinde yeniden olmalı, bu sistemi hangi sağlık birimi takip edecek? Maske işi gibi olmasın ? Eczane eczane gezmiş ve 5 maske alamamıştım ….şimdi de kapı kapı gezip aşı aramayalım. 

   Ülkede 83 milyon biz Türkler var, birinci sınıfta yaşayan 5-6 milyon Suriyeli var, ne olduğu belli olmayan en az 1 milyon kayıtsız var. Etti 90 milyon. Yarımızı gözden çıkarsalar ve iki dozdan yine yaklaşık 90 milyon aşıya ihtiyaç var. 

   Suni kavgalar yaratarak göz boyamayın AŞI geldi mi ondan haber verin? Kaç kişiye uygulanacak, kimler bu kapsam dışında bırakılacak? İkinci dozlar zamanında olunmazsa ilk aşı etkisi azalır mı? 

   Lütfen laf değil iş üretin ….