Toplumun çıkarlarını kendi çıkarlarıyla entegre eden insanlar gerekli daha iyi bir Dünya yaşamı için. İnsanoğlu yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.

 Barınma

 Yemek

 Nefes alma

 Güvenlik

 Çalışma, gibi yaşamsal ihtiyaçlar olmazsa olmazlar.

Lüks bir araç yada akıllı telefon olursa da olur, olmazsa Dünyanın sonu değil.

2+1 daire normalde, tripleks konut biraz ihtiyaç listesinin üzerinde görünebilir.

  Geçen gün bankada fatura yatırıyorum, gişedeki eleman “siz niye bu tip işlerinizi telefon bankacılığıyla yapmıyorsunuz” diye sordu. Hatta bana telefon bankacılığıyla ilgili bilgiler verdi. Ama ben ve benim gibi tüm müşteriler bu tip işlerimizi telefon bankacılığıyla yaparsak, banka şubelerinde bunca elemana ihtiyaç kalmaz ki! 

  Elektronik bankacılık

  Bireysel işlemler

  Telefon bankacılığı

  Dokunmatik işlemler falan filan

Özde bu kadar elemanı niye besleyelim den başka ne olabilir ki? 

Teknolojiye elbette karşı değilim ama ya insan gücü ne olacak?

Kırk kişinin işini yapan bir makine iyi de, kırk kişi ne yapacak?

Küresel Dünya sisteminde insanoğlu “tüketmek” için formatlanmış ama o tüketim için belirli bir gelir gerekmiyor mu? Hepimiz doğuştan mirasyedi değiliz ki! 

  Fabrikalarda, tarlalarda, küçük dükkanlarda, turistik yatırımlarda, devlet kurumlarında ve bankalarda tüm işleri teknoloji ile çözelim mantığı kendi içinde başka sorunlar sarmalını getirmiyor mu? 

  Çok elemana gerek yok.

  Maaşlardan ve sigorta&vergi gibi ödemelerden kurtuluruz, işverenler ve hükümetler için iyi birer çözüm olabilir ama ya “ pazarda limon satan, alışverişe gelenlerden fazla olursa limonları kime satacağız”?

  Çözüm; teknolojinin insanoğlunun gereksinimleriyle entegre olmasından geçmiyor mu? 

 Her yerde ATM ler var, bankaya gitmeye gerek yok. 

 Telefonla eve market siparişi geliyorsa onca mağazaya, bir sürü kasiyere, raflara ürün dizen market elemanına ve temizlik yapan personele, müdüre, bölüm şeflerine ne gerek var ki? Network için bir bilgisayarcı, 2 servis elemanı ve 2 depo görevlisi, hadi bir de kontrol yapacak sorumlu adam buldun mu iş bitti. Ne o öyle 30 elemana istihdam sağlamak! 

  Bir şeyleri savunurken, konuşurken yalnızca bugünü ve kendimizi değil, hem başkalarını hem de yarınları düşünmeliyiz.