Tepebaşı'nda araç karmaşası

Zonguldak'ın Merkez ilçesine bağlı Tepebaşı Mahallesi'nde eski Jandarma Komutanlığı binasının yakınında bulunan Marketler Mevkii'nde yaşanan araç krarmaşası vatandaşların ve ksürücülerin tepkilerine neden oluyor.

Özellikle akşam saatlerinde marketlere mal yüklemeye gelen yüksek tonojlı kamyonlar ile otopark bulunmayışı nedeniyle yol kenarıları ve marketlerin giriş kısımlarını adeta açık otoparka çevrilmesi sürücüleri ve yayaları zor durumda bırakıyor, adeta kazaya davetiye çıkarıyor.

Sözkonusu yol güzergahında trafik akışını kilitleyen büyük kamyon ve TIR'LAR ile özel araçların gelişigüel  park etmeleri nedeniyle yolun neredeyse kapanma noktasına geldiği bildiriliyor.

Yasak otopark yapmanın alışkanlık haline getirildiği Tepebaşı Marketler mevkiinde, gerekli denetimlerin yapılarak, yolun işgalinden vazgeçilmesinin sağlanması, ayrıca marketlere mal götüren  büyük araçlara da mal boşaltmaları için belli saatler belirlenmesi, vatandaşların yoğun oldugu sabah ve akşam işten çıkış saatlerinde değil, geçe geç saatlerde yükleme yapılması isteniyor.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz