TES-İş Sendikası Zonguldak Şubesi'nin eski Başkanı Hasan Efendioğlu gerçekten "efendi" bir adamdı…

Sesi-sedası çıkmazdı…

Hatta öylesine "efendi" bir adamdı ki, yıllarca sendika başkanlığı yaptığı halde, sendikal kimliğinin varlığı ile yokluğu hiç belli olmamıştı.

Sendikanın şimdiki Şube Başkanı Murat Saraçbaşı'da "efendi" bir adam…

Eğer, ÇATES'te üretimin durdurulması ile ilgili gelişmeler olmasaydı, belki Murat Saraçbaşı'nın da sendikal kimliğinin varlığı ile yokluğu belli olmayacak, koltuğunda oturup maaşını alarak süresi dolduğunda tıpkı eski sendika başkanı gibi sessizce veda edecekti.

Hani, Sayın Saraçbaşı, ulusal basına da konu olan, üye aidatları ile lüküs hayat yaşayan, astronomik maaşları ile gündem oluşturan, "lüks ötesi" makam araçları ile sosyal medyadan pişkin pişkin poz veren sendika başkanlarından biri mi, yoksa bir "işçi liderinin" olması gereken konumda mı, orasını bilemiyoruz.

Bildiğimiz bir şey var ki, ÇATES'te üretimin durdurulması kararı, TES-İŞ Zonguldak Şubesi'ni birkaç günlüğüne de olsa harekete geçirdi, ilimizde gerçekleştirilen birkaç ziyaret sonrasında, konu "Ankara"ya" havale edildi.

İşin Ankara cenahında ÇATES adına nasıl bir seyir izlendiğini pek fazla bilmiyoruz.

Sendika bu konuda fazla "şeffaf" davranmadı, başlangıçta Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın, Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşeceği, daha sonra bölge milletvekillerinden oluşan bir grubun yine Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşeceği söylendi ama, bunlar gerçekleşmedi.

TES-İ Sendikası Zonguldak Şubesi birkaç günlük ziyaret programı ile görevini tamamlamış gibi davrandı, sonra içine kapandı.

***

ÇATES konusunda Zonguldak basını çok başarılı bir sınav verdi,

Yeni Adım Gazetesi ve Kanal Z Televizyonu, ÇATES mücadelesinin sancaktarlığını yaptı.

Şair Galip, "ÇATES'in öyküsünü" yazdı, Çatalağzı ağladı.

Kanal Z Televizyonu'nda geniş katılımlı ve çok etkili bir program düzenlendi.

TES-İŞ Zonguldak Şube Başkanı Murat Saraçbaşı'nın canlı yayın konuğu olarak katıldığı programa, Zonguldak milletvekilleri Hamdi Uçar ve Deniz Yavuzyılmaz, 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, işadamı Alaattin Kurnaz'ın telefonla katılarak ÇATES mücadelesine destek verdi.

Harun Akın, bu programda çok etkili bir konuşma yaptı, özellikle " ÇATES, Zonguldak'ın son kalesidir" şeklindeki sözleri hafızalarda iz bıraktı.

Elbette ilimizdeki diğer basın-yayın kuruluşları da büyük bir sahiplenme duygusu ile bu mücadeleye ortak oldu, haberleri ve yorumları ile ÇATES mücadelesine destek verdi.

Çünkü, Zonguldak basını ve Zonguldak halkı için ÇATES demek, sadece şu kadar üye, şu kadar aidat, şu kadar sendika gücü demek değildi.

ÇATES demek, Zonguldak demekti.

TES-İŞ Sendikası bunu yeterince anladıysa ne ala !..

Ki, hiç kimse, kerameti sadece kendinde zannetmesin.