Çatalağzı Termik Santrali’nde (ÇATES) çalışanların örgütlü bulunduğu Tes-İş Sendikası’nda ki sessizlik halen daha devam ediyor.

Tes-İş Sendikası eski Genel Sekreteri Mehmet Baş olsaydı eğer böyle bir sessizlik olur muydu hiç. Zamanında Mehmet Baş’ı çeşitli ayak oyunlarınla ekarde edildiğini unutmuyoruz tabiî ki. Tes-İş Sendikası na Mehmet Baş gibi sendikacılar lazımdı ama yok işte.

Şimdiki sendikacılar sessizlik yemini etmiş gibiler

ÇATES kapatılmış, 500 kişinin durumu belirsiz,

Baksanıza Bir açıklama bile yapmaktan acizler

Yazıklar olsun..

**

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

ÇATES’de enerji üretimini durdurulması en çok Zonguldak kamuoyunda endişeye sebep oldu.

Evet şunda bir sıkıntı yok gibi gözüküyor ancak bilindiği gibi çok yakın bir zaman sürecinde yine ÇATES’de sıkıntı olduğu zaman stok sahaları dolup kurumun bantlarında bile kömür koyacak yer kalmayınca TTK’da üretimin durdurularak işçiye ücretsiz izin verilmesi bile gündeme gelmişti. TTK yönetimi şimdi endişeyle durumu yatkından takip ediyor. Ayrıca CHP İl Başkanı Hakkı Güney, iktidar milletvekillerinin bu konuda açıklama yapması gerektiğini söylerken, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’de bunun ciddi sonuçların olacağı uyarısında bulundu. ÇAY-DER Başkanı Ramazan Taşdemir’de sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.

TTK’sı, GMİS’i, STO ları, kısacası Zonguldak kamuoyunda da endişeli bekleşiş devam ediyor.

Bir an önce bu sorun çözülmeli 

Sorun çözülmez ile Zonguldak kördüğüm olur

**

ARDI ARKASI KESİLMİYOR!.

2020’ye kötü başladık dedik ya

Demez olaydım

Hem de ne kötü başladık

Kötü haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Kroşeler bir sağdan bir soldan geliyor. Bir müdürü bile atamayı beceremedik. ÇATES kapatıldı derken o gündemle uğraşırken birde baktık ki Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekilliği görevini başarışla getiren Murat Kapıcı’nın görevinden istifa ettiği haberiyle ikinci kroşeyi yedik. Murat Kapıcı yıllardır İl Milli Eğitim Müdür Vekili olarak görevini başarıyla sürdürüyordu. Zonguldak ta ki eğitim kalitesi Murat Kapıcı sayesinde attı. Milli Eğitimin menfaatlerini sonuna kadar korudu. Yemek ihalesinden yatırımlara kadar Milli Eğitim Müdürlüğü hep olumlu işler yaşandı. AkılZon, KodlaZan, Dynet projeleri ni Zonguldak olarak 81 il arasında en başarılı şekilde uyguladı. İnanı Zonguldak KodlaZon projesinde 81 il arasında Türkiye birincisi konumunda çünkü tüm okular da KodlaZon sınıfı var ve binlerce öğrenci artık kodlamayı öğrendi. Size şöyle bir anektod vereyim isterseniz. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Zonguldak İl Mili Eğitim Müdürlüğü’ne bir yazı geliyor. Yazıda, KodlaZon Projesi kapsamında bir okulunuzda kod eğitimi sınıfı için bir sınıf belirlenmesi isteniyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’nce verilen cevap ise çok dikkat çekici. Tüm okullarımızda kodlama sınıfı mevcut, yinede sınıf istenirse bir sınıfın yenilenebilir. Özetle Zonguldak siyaseti bu kadar mı beceriksiz Allah aşkına. Her konuda bir beceriksizlik hakim. Koskoca Zonguldak’a yıllardır vekil olarak görevini sürdüren Murat Kapıcı’ya asil olarak atayamadılar. Yılardır asaletini vermediniz en sonunda istifa etmek zorunda kaldı. Yazık oldu Murat Kapıcı’ya, bakalım kimi atayacaksınız yerine çok merak ediyorum.