24 Temmuz Basın Bayramı ve Sansürün Kaldırılışının 112.Yıldönümünü kutladık.
Zonguldoak Gazeteciler Cemiyeti olarak Atatürk aınıtına çelenk koyduk, basın ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulurnduk ve istikla marşımızı okuduk. ZGC Başkanı Derya Akbıyık günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Vali Mustafa Tutulmaz cemiyetimizi ziyaret etti, birlikte sohbet ettik. Açıklamalarını dünkü köşemde saten analiz etmiştim.
Ayrıca aynı gün akşam da Zonguldak Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan 24 Temmuz basın Bayramı ve Sünsürün Kaldırılışının 112.Yıldönümü kapsamında biz gazeteciler onuruna Öğretmenevi’nde açık havada müthiş bir yemek organizasyonu gerçekleştirdi. Yemeğıe tüm basın davet edildi.
Yemek gerçekten de mükemmeldi.
Tabiki mükemmel olan yemek değil organisazyondu, ince düşünüştü, duyarlılıktı.
AK Parti İl başkanı ZEKİ TOSUN’da o yemeğe katılarak bizleri onurlandırdı ve bayramımızı kutladı. Bundan mutlu olduk.
Yemekte organizasyon mükemmeldi.
ÖMER SELİM ALAN burada gerçekten bir teşekkürü fazlasıyla hak etti.

Tabiî ki yemeğe EREN ENERJİ tarafından 100 kişilik bir yaşpasta gönderildi, bundan da mutlu olduk. Eren Enerji’yede teşekür ediyoruz.

BİZİ HATIRLAYANLAR..
24 Temmuz basın bayramı kapsamında ayrıca Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’mize; Kardemir, Zonsiad, Eren Enerji ve eski Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Muharem Akdemir tarafından çiçek gönderilmesi nedeniyle de mutlu olduğumuzu ifade ediyoruz.

BİZİ HATIRLAMAYANLAR..
Biz tabiî ki, TTK, GMİS, Baro, Akmercan, Enerji Sa vs kurumları ile birlikte bir çok sendika ve siyasi partilerden de kuru mesaj yerine naçizhane bir çiçek beklerdik. Yıl boyu haberlerini yaptığımız kurumların ve sto’ların bayramımızda bizleri hatırlamadıklarına üzülmedik dersek yalan olur yani.


**

KRALİÇE ELİZABETE, TRUMP’A SERBEST AMA DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA YASAK ÖYLE Mİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya Camii'nde kılınan ilk namazda Osmanlı'daki kılıç geleneğini devam ettirerek minberde kılıçla çıkarak hutbe okudu.
Cuma Hutbesi’ne sancağın altında kılıçla çıkarak okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı akıllarınca eleştirerek Ayasofya’nı açılışını küçük göstermek isteyen malum çevreler var. 
Ancak bu çevreler hiçbir zaman Kraliçe Elizabet’in elinde kılıçla sık sık bir çok kişiyi şovalye ilan etmesi ya da Trump’un Suudi Arabistanda kılıç dansı yapmasını asla görmezler ve eleştirilmezler. 
Batı toplumların kılıçla olan haşır neşirliklerini asla görmezler.

Bırakın onu Türkiyle’ye sekülerlikten uzaklaşıyor diye eleştiren batı toplumunun Ayasofya’nın ibadete açılışını kilise çanı çalarak protesto etmeleri de oldukça manidardır
Siz kime ne anlatıyorsunuz ki

Atatürk bir bir dehaydı
Çünkü montro anlşaması sebebiyle boğazlarda o dönemde tüam bir hakamiyet sağlanamamıştı. Atatürk Ayasofya’nın tapusunu cami olarak işletti. Cami olarak işletti ki, o dönem Ayasofya’yı ibadete açmaya şartlar el vermedi ama ilerleyen dönemlerde Türkiye güçlenirse camiye çevirsinler diye.
İşte yaşanan bu
Atatürk’ün düşüncesi 24 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşmiş oldu.
Kimse bundan rahatsızlık duymamalı
Aksine mutlu olmalı

**

GÜNÜN SÖZÜ: Unutma senin için başkasından vazgeçen bir gün mutlaka başkası için senden vazgeçer. (Hz.Mevlana)