Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi ev sahipliğinde geçmişten günümüze insanlığın şifa bulmak için kullandığı bitkileri ve türlü zenginlikleri içinde barındıran ormanlarımızın sahip olduğu potansiyeli ortaya koymak ve hem iç pazarda hem de ihracat anlamında önemli çalışmalara ışık tutmak amacıyla düzenlenen 5. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu çevrimiçi olarak video konferans yöntemiyle devam ediyor.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Bartın Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Orhan Uzun ve BARÜ Orman Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Birsen Durkaya’nın açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyum ıhlamur ve kestane salonlarında başlık altında oluşturulan  çalışma gruplarıyla sürdürülen sempozyuma birçok akademisyen, idareci, uzman ile birlikte Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri,  İşletme Müdürleri ve İşletme Şefleri bilgisayarları başında katıldılar. 

Sektörün tüm paydaşlarının bir arada olduğu, üretimden ihracata, katma değerli ürünlerden gelecek vizyonuna kadar bütün konuların ele alınacağı sempozyum 28.09.2023 tarihinde  grup çalışmaları oturumuyla sona erecek. 

Toplantı dilinin İngilizce ve Türkçe  olduğu sempozyumda, Ülkemizdeki Odun dışı ürünler ve hizmetlere yönelik yapılan çalışmalar hakkında Orman Genel Müdürlüğümüz Sayın Bekir Karacabey Orman Genel Müdürlüğümüzün Odun dışı ürünler hakkında hazırlamış olduğu eylem planları, orman ve odun dışı ürün varlığımız ile değerlendirme alanları hakkında bilgi verdi. 

Sempozyuma diğer Ülke katılımcıları tarafından hazırlanan sunum ve çalışmalar ile devam edildi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ