Karabük'ün Yenice ilçesi Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Atılan imzalar sonrasında belediye işçilerinin maaşına %90 oranında  zam yapılacak.

Belediyede çalışan 63 işçinin yararlandığı  ve Yenice Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Belediye işçilerinden Kadrolulara ortalama % 90, KHK  (Kanun Hükmünde Kararname) olanlara ortalama % 75 artış yapıldığı  toplu iş sözleşmesi Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı,  Yenice Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Hasan Bağbaşı, Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, İşçi Temsilcileri Doğan Karaaslan, Servet Kayaoğlu ve Sadık Ünal’ın katılımıyla imzalandı.

Belediye Başkanı Zeki Çaylı yaptığı açıklamada şunları söyledi “Yenice Belediyesi- Genel İş Sendikamız ile imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi hayırlı ve uğurlu olsun. İşçilerimiz alın teriyle elde ettikleri kazançlarını aileleriyle birlikte güle güle harcasınlar. Şartlar ne olursa olsun kışın ayazında, yazın sıcağında Yenice için emek veren çalışma arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını eksiksiz ve zamanında alması bizim en büyük önceliğimizdir. Benim için de en büyük huzur ve mutluluk budur.”

Kaynak: Haber Merkezi