Zonguldak'ta yaşanan trafik çilesinin nedeni bellidir...

Yol yok, araba çok...

Ya da...

Araba çok, yol yok...

Özeti budur...

 

***

 

Bu şehr-i Zonguldak, Osmanlı'dan kalma Havza-i Fahmiye (şehrin tamamının maden havzası ilan edilmesi) Kanunu'ndan kaynaklanan nedenlerle plansız-programsız bir şekilde, yani bir nevi "gecekondu şehri" şeklinde gelişip, altyapısı sonradan tamamlanmaya çalışıldığından, doğal olarak "trafik altyapısı" da bugünkü içinden çıkılmaz duruma gelmiş bulunmaktadır.

Trafik altyapısı son derece yetersiz...

Yol yok...

Araba çok...

Araba çok...

Yol yok...

 

***

 

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'nın, şehrimizde kangren haline dönüşmüş trafik sorununa çözüm arayışları işte bu nedenle çok önemlidir.

Bildiğimiz kadarı ile Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'nın önerisi ile Uğur Mumcu Kavşağı'nda yapılacak trafik düzenlemesi konusunda ilimiz yöneticileri ile kurumların bakış açısı, bu sorunun çözümünde yeni alternatifler bulunması yönünde yeni umutlar doğmasına da neden olmuştur.

TTK'nın, özellikle Genel Müdür Kazım Eroğlu ile İnşaat Emlak Daire Başkanı Yesari Sezgin'in olumlu yaklaşımları ile bu alanda yaklaşık 4o metrelik yeni bir şerit kazanılmasını sağlamış durumdadır.

Demek ki oluyormuş...

Demek ki, kamu adına, kamu hizmeti adına, Milli Emlak, Belediye ve TTK gibi kamu kurumları arasında diyalog ve işbirliği sağlamak o kadar zor değilmiş...

Aynı diyalog ve işbirliğinin, mesela, Lavuar Alanı Projesi'nin uygulamaya geçirilmesinde gösterilmesinin kamuoyunun beklentisi olduğunu vurgulamak istiyoruz.

 

 

***

 

Türkiye bir yandan etrafındaki ateş çemberi, bir yandan içerdeki ve dışardaki hainleri ile mücadele ederken, bir yandan da 2023 hedeflerine doğru dev adımlarla ilerleyen bir ülkedir.

Şehirlerimiz hızla gelişiyor, özellikle "ulaşım" konusunda dev adımlar atılıyor.

Tünellerle şehirler, köprülerle kıtalar birbirine bağlanıyor...

Pırıl pırıl "jilet gibi" yollar gözlerimizi kamaştırıyor.

Denizin altından tüneller açılıyor.

Peki, bütün bu gelişmeler yaşanırken, biz 2023 hedeflerine hala şehir içi trafik sorununu bile çözememiş bir Zonguldak ile mi gireceğiz?..

Buna gönlümüz razı olmuyor...

Sayın Çınar, Sayın Akdemir ve Sayın Turanlı'nın da gönülleri razı olmuyor ki, bu işe bir tarafından başlamak gerekliliğini duydular.

Umarız, trafik sorununun çözümüne ilişkin daha büyük ve kapsamlı projelerle devamı gelecektir.