Mutlu, "Alım süreçlerinde simsarlar oluşabiliyor. (Yedekte bekleyen arkadaşlarımız yedek listesine adı olan arkadaşlarımıza ben seni öne geçiririm. Sıranı öne alırım) gibi değişik ve  olamayacak vaatlerle gençlerimizin duygularını sömürmeye çalışan,  onlardan nemalanmaya çalışan  insanlar ortaya çıkabiliyor. Kesinlikle gençlerimiz bunlara mahal vermesin bunlara kesinlikle inanmasının bunlara kesinlikle kanıp da inanıp da arkalarına takılmasın" dedi

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi alım sürecini sendika olarak titizlikle takip ettiklerini belirten GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu şunları söyledi;

"Bir anda oldu bitti şekilde değil de yavaş yavaş titizlik de hassasiyet de işletilmeye çalışılıyor. Biz de Genel Maden İşçileri Sendikası olarak bu süreci hassasiyetle takip edip kimsenin mağdur olmadan yanlış bir harekete mahal verilmeden kamuoyundaki halkımızı gençlerimizin duygularını sömürmeye çalışanlara fırsat verilmeden sonuçlanması için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.

Tabii ki bu tür alım süreçlerinde değişik dedikodular kamuoyunda veyahut da değişik simsarlar oluşabiliyor. "Hastanede işini yaparız" gibi veyahut da "Yedekte bekleyen arkadaşlarımız yedek listesine adı olan arkadaşlarımıza ben seni öne geçiririm. Sıranı öne alırım" gibi değişik ve  olamayacak vaatlerle gençlerimizin duygularını sömürmeye çalışanı onlardan nemalanmaya çalışan  insanlar ortaya çıkabiliyor. 

Kesinlikle gençlerimiz bunlara mahal vermesin bunlara kesinlikle inanmasının bunlara kesinlikle kanıp da inanıp da arkalarına takılmasın. Çünkü süreç son derece hassasiyet işlemekte hem hastanelerimizde ki doktorlarımız, başhekimlerimiz, hastane yetkililerimiz hem de Türkiye Taşkömürleri Kurumu yetkililerimiz süreci titizlikle takip ediyorlar. Devletin tüm birimleri bu sürecin sağlıklı şekilde sonuçlanması için elinden geleni yapıyor. 

Biz de Genel Maden işlere Sendikası olarak bu süreçte hiç kimsenin hakimiyeti yaşamadan hiçbir yanlışa mahal verilmeden en ufak bir olumsuzluğa Mahal verilmeden sürecin  sonuçlanması için hassasiyet gösteriyoruz. Bu konuda İnşallah en kısa zamanda süreç tamamlanır. Gençlerimiz bir an önce aramıza katılır. Hem Türkiye Taşkömürleri Kurumu ailesine hem de Genel Maden İşleri Sendikası ailesine bir an önce gençlerimiz katırarak üretime ivme kazandırılmasını, yeni bir heyecan yeni bir enerji gelerek iş yerlerimizdeki üretimin artmasını biz de bir an önce bekliyoruz.

İnşallah en kısa zamanda sonuçlanacaktır. Bu süreç ve beraber üretmeye çalışmaya yine Zonguldak için bölgemiz için ülkemiz için çalışmayı ve üretmeye sağlıklı ve neşeli bir şekilde iş güvenliği kurallarına uyarak hiç kimsenin canının yanmadığı şekilde üretmeye devam etmek Bizim de en büyük arzumuzdur. 
İnanıyoruz en kısa zamanda bu süreç sonuçlanacak ve gençlerimiz en kısa zamanda üretime üretim ailesine katılacaklardır diye tahmin ediyorum"

Kaynak: Ercan Demir