Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi tarafından yıllar önce lokal olarak kullanılan tesisler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Spor tesislerine dönüştürüldü. Yıllarca atıl durumda olan tesislerin bölge halkı ve gençler için spor tesisi olarak hizmetine sunulması Asma, Baştarla ve Çınartepe muhtarını da da mutlu etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel Üzülmez bölgesindeki Spor Tesisleri'nden yararlanmak isteyen Sporcular için araç tahsis etmesi ise 3 mahalle muhtarını mutlu etti. 
MUHTARLAR SPORCULAR VE AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ
Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı Asma Mahallesi Muhtarı Gürbüz Kuğu,
Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin ile Baştarla Mahallesi Muhtarı Mehmet Özçıkrıkçı, bölgelerinde yer alan Asma Mahallesi Poyraz Sokak’taki Üzülmez Bireysel Antrenman Salonu ve Üzülmez Genç Ofisi’nde antrenman yapan minik sporcuları ziyaret ederek moral verdiler.

MUHTAR GİRGİN YAPACAĞINI YAPTI, MÜDÜRDEN SÖZ ALDI

Tesise gelen muhtarlar Kuğu, Girgin ve Özçıkrıkcı, salonun dışında çocuklarının antrenmanlarını tamamlamalarını bekleyen ailelerle bir araya gelerek isteklerini dinlediler.
Sporcu miniklerin ailelerinin çocukları için servis aracı konusunda yardımcı olmalarını istemeleri üzerine muhtarlardan Okan Girgin, hoparlörünü açtığı cep telefonuyla Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’i arayarak talebi dile getirdi.
Müdür Yüksel’in, ailelerin çocukları için servis aracı temini konusunda yardımcı olacağı sözü vermesi üzerine muhtar Girgin, ‘’Allah razı olsun müdürüm, iyiki varsınız, küçük çocukların ailelerini mutlu ettiniz, Allah’ta sizi mutlu etsin. Çınartepe, Asma ve Baştarla mahallelerinin muhtarları olarak bölgemize tesisin kazandırılmasında emeği geçen sizlere sonsuz teşekkürlerimizi kalben sunuyoruz. Sizin gibi yöneticiler başımızın taçı olmuştur, olmaya da devam edecektir’’ dedi.

MUTLU OLDULAR, DUYGULANDILAR

Bu arada Müdür Yüksel’in servis aracı sözünü duymalarının ardından mutlu olan muhtarların yanı sıra ailelerin duygulandıkları görüldü.
Öte yandan muhtarlardan Özçıkrıkcı ise minik sporcuların su ihtiyaçlarını üstlendiğini söyledi.

‘’ÜZERİMİZDEN AĞIR BİR YÜK KALKACAK’’

Miniklerin ailelerinden Berna Mandıracı, Elif Durdu ile Özlem Özden, çocuklarını buradaki salona antrenman yapmaya getirmelerinde maddi imkanlarının yetersizliğinden zorlandıklarını, servis aracının sağlanacak olması dolayısıyla üzerlerinden ağır bir yükün kalkacağını, kendilerine desteklerinden dolayı müdür beye ve muhtarlara minnettar olduklarını ifade ettiler.

‘’HİZMET VERDİĞİMİZ TÜM BRANŞLAR ÜCRETSİZ’’

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdür Vekili Emre Bakırcık, muhtarların ve minik sporcuların ailelerinin yanında yaptığı açıklamada, tesislerinde ilk antrenmanın geçtiğimiz hafta sonu 21-22 Ekim’de tekvando branşında başladığını belirterek, ‘’Tesisimizde jimnastik branşında 3-10 yaş grubuna, diğerlerinde 5-18 yaş grubuna hitap edilecek. Tekvando branşında ise çocuklarımız hocaları eşliğinde antrenmanlarına başladılar. Yakın zamanda diğer branşlarda da hizmet vermeye başlanacak, hazırlıklarımız itinalı olarak sürdürülmektedir. Tüm branşlarda ücretsiz olarak tesisimizde hafta sonları hizmet verilecek’’ dedi.

‘’24 SAAT GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖREVLİ’’

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Üzülmez Bireysel Antrenman Salonu ve Üzülmez Genç Ofisi ile yanındaki açık alanda bulunan basketbol sahasının yanı sıra tenis kortunu sporcuların antrenman sahası olarak kullanmaları için hizmetlerine sunduklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
‘’Tapusu Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü’ne ait tesisin kullanım hakkı, 2022 yılında kurum tarafından müdürlüğümüze tahsis edildi. 
Tesiste 24 saat güvenlik görevlisi görev yapmaktadır.
Tesiste kuşların cıvıltıları arasında oksijenin teneffüs edilmesinin yanı sıra gürültü kirliliğinden tamamen uzak bulunması da sporcular için ayrı avantaj teşkil etmektedir. Sporcularımızın huzur bulacağı bu tesisi tam teşekküllü faaliyete geçirdik. Bu binada ve etrafı tel örgülü açık alandaki basketbol sahası ile tenis kortunda sporcular antrenmanlarına tekvando branşında başladılar. Şunu samimiyetimle söylemek istiyorum ki tesiste 12 ay süreyle faal olarak sporcularımız antrenman yapmaktan keyif alacaklar.’’

Yüksel, bakanlıklarının her zaman olduğu gibi Zonguldak’a desteklerini sağlamaya devam ettiğini, ayrıca il ve ilçe müdürlüklerindeki çalışan mesai arkadaşlarının tamamının da özveriyle görevlerini yerine getirmelerinden memnuniyet duyduğuna dikkati çekti.
 

Kaynak: Haber Merkezi