Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na (TTK) alınacak 2 bin işçi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kura çekiş tarihlerini net olarak açıklamıştı. 13 Ekim 2023 tarihinde Zonguldak’ta 1500 işçi için, 20 Ekim 2023 tarihinde ise Bartın için 400, Yenice için ise 100 işçi kura çekiminin yapılacağı kesinleşti.
BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Kura çekilişi resmen açıklanarak kesinleşmesine rağmen başvuruların ne zaman başlayacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmaması büyük merak konusu oldu.
Başvurular ne zaman başlayacak, Zonguldaklı işsizler sabırsızlıkla bu tarihin de açıklanmasını bekliyor.
TAYFUN DEMİR: “BAŞVURU TARİHİ İÇİN İŞKUR VE TTK’NIN İNTERNET SAYFALARINI TAKİPTEYİZ”
GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir konu hakkında yaptığı açıklamasında Kura çekiliş tarihinin kesinleştiğini, ancak başvuru için İŞKUR ve TTK’nın internet sayfalarını takip ettiklerini ve anında açıklama yapacaklarını söyledi.
Demir konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “TTK ya alınacak 2000 üretim işçi alımı ile ilgili Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya aracılığı ile açıklamalarda bulundu. Kura yoluyla gerçekleşecek işçi alımlarının, Zonguldak ili için 13 Ekim 2023 Bartın ve Yenice için ise 20 Ekim 2023 tarihinde olacağı Enerji Bakanımız tarafından duyurulmuştur. Ancak başvuru tarihlerinin ne zaman başlayacağı henüz belli değildir. Başvuru tarihi Kurumun ve İşkurun internet sayfalarından açıklanacak olup süreci takip etmekteyiz” 
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz