Zonguldak Barosu Başkan Av.Türker Kapkaç, 4 Aralık Dünya Madenciler günü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"4 Aralık Dünya Madenciler günü kutlu olsun
Madencinin bitmez gönül yarası,
Terine karışır kömür karası,
Çocukları evde yolunu gözler,
Onun derdi helal ekmek parası 

Dünyanın en zor ve anlamlı mesleğini yaparak, yerin altından ekmek çıkarmak için girilen bir mesleğin saygıdeğer temsilcileri olan madencileri saygı ile selamlıyoruz. 
Neredeyse her yıl bu günü iş cinayetlerinin gölgesinde kutlamak zorunda kalıyoruz. Soma, Ermenek, Kozlu, Karadon,Yozgat, Kütahya, Gediz, Kastamonu, Küre ve daha nicelerinde yitirdiğimiz maden emekçilerini unutmadık unutturmayacağız da…
Amasra’da yaşanan ve 42 madencimizi kaybettiğimiz facianın asıl nedenleri; havza madenciliğinden uzaklaşılması, özelleştirme ve kamusal denetim yapma görevi bulunan devlet kurumlarının hem nitelik hem nicelik olarak yetersizliği ve siyasi kadrolaşmadır. Yüksek kar hırsıyla, emekçilerin çalışma koşulları, iş güvencesi ve iş güvenliği koşulları hiçe sayılmaktadır. 
Madencilik sektörünün sorunlarının gündeme gelmesi, bu sektörün en önemli sorunlarından birisi olan iş kazalarına çözüm bulunması, maden ocaklarının sağlıklı ve güvenli iş ortamları haline getirilmesi için somut adımların atılmasının beklentisini sürdürmekteyiz. 
Bilimle, emekle ve inatla insan onuruna yakışan çalışma koşullarında, işçi sağlığının ve iş güvenliğinin öncelikli olduğu günlerin geleceğine olan umudumuzu hiçbir zaman yitirmiyoruz. 
Dünyanın en zor mesleğini yerine getirmeye çalışan madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyor, bu uğurda yaşamını yitiren maden emekçilerimizi saygıyla anıyoruz"
 

Kaynak: Ercan Demir