Niye yüce Kuran “ İKRA” OKU ile başlıyor? Kainatın tek sahibi olan ALLAH neden “okuyun” diye başlar “ kendi ANAYASASI’na? Biliyor yüce Allah, öyle bir nesil gelecek ki okumayacak, söylentilerle, duyumlarla, algılarla hareket edecek, kim ne derse( menfaati olunca) hemen inanacak! 

  Adını pek çoğunun bilmediği ÇÖL KAPLANI denilen Ömer Fahreddin ( Türkan) Paşa kimdir? Eğer bir Arap şeyhi/emiri( sözde B.A.E bakanı) ortaya çıkıp klasik Arap riyakarlığını yapmasaydı, bu kahraman Yurtsever ve Mukaddes emanetlerin bekçisini hala konuşuyor olmazdık. 

  Öncelikle her Osmanlı Paşasının hayatını elbette bir tarih hocası kadar bilmek zorunda değiliz ama Arapların Osmanlı’ya bakışını iyi bilmek zorundayız. Zira Orta Doğu’da Araplarla aynı coğrafyada ve aynı dine mensup olarak bir mevcudiyetimiz var. 

   Ömer Fahreddin Paşa; I. Dünya savaşı sırasında Arap kabile başı Şerif Hüseyin Bin Ali’nin başlattığı isyanda ( yanlış anlaşılmasın isyan İslam halifesine ve İslam ordusu olan Osmanlı’ya karşı başlatılmıştı) Medine’nin korumasıyla görevli bir Osmanlı paşasıdır. Tarihe “Medine Müdafaası “ olarak geçen ve 2 yıl yedi ay süren o savaşta büyük kahramanlık gösteren erdemli bir JÖNTÜRK’tür, Kuvay-ı Milliyecidir. Günümüzde tarih bilmeyenler, tarih okumayıp masal dinleyenler o günlerin Jöntürklerini “dinsiz, imansız” olarak bilirler. Oysa İslamı ve o kutsal mekanları/toprakları canları pahasına savunan yiğit insanlardır. Kaldı ki bugün hiç kimse o kutsal dava için canını hiçe sayan insanların dinini ve imanını sorgulama hakkına sahip değildir. Önce kendi imanımızı gözden geçirmemiz daha mantıklı olacaktır. 

  O günlerde askeri bir öngörü ile Medine savunmasının daha fazla dayanamayacağını anlayan Ömer Fahreddin Paşa korumakla görevli olduğu kutsal emanetlerin İngilizlerin eline geçip “ tarumar edilmesini” istemediğinden İstanbul’a giden son trene koyup gönderiyor. 

  Mukaddes emanetler İstanbul’a varıyor ama kahraman Ömer Fahreddin Paşa hala Medine’yi savunmaya devam ediyor. I.Dünya savaşı bitiyor, Osmanlı İmparatorluğu MONDROS Ateşkes antlaşmasını imzalıyor ve savaşı kaybettiğini ilan ediyor ama Ömer Fahreddin Paşa hala teslim olmuyor. En sonunda bitik düşen askerleri ve subaylarının onu etkisiz hale getirmesiyle meşhur Medine savunması son buluyor. 

   Soyadı kanunu çıkınca TÜRKKAN soyadını alıyor. Sağlığında kahramanlık destanı yazan paşalardan biridir. 

   Bu yazıdaki amacım; Arap isyanlarının bugünkü Türkiye’ye değil, o dönemin İSLAM halifesinin yönettiği ve ordusunun İslam ordusu olduğu Osmanlı İmparatorluğuna karşı yapılmış olması gerçeğidir. Hani birileri hakkında konuşurken biraz onları tanıyalım istedim. Arap coğrafyasında Osmanlıcılık oynamak isteyen bazı arkadaşlar da bu vesile ile gerçekleri görmüş olurlar umuduyla ….