Çok ciddiyiz
Uçak Gemisini yapmaya biz Zonguldak olarak talibiz

Bilindiği üzere; Tuzla'daki Desan Tersanesi'nde düzenlenen Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin dünyada kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden birisi olduğunu belirterek, “Deniz araçlarımızın silah ve radarları milli ürünlerle donatıldı. Kaybedecek tek bir anımızın olmadığı bilinciyle, çalışıyor, üretiyor, mücadele ediyoruz. Çok daha büyük projeler üzerinde çalışıyoruz, 5 yıl içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Deniz araçlarımızın silah ve radarları milli ürünlerle donatıldı. Diyorum ki gelin Anadolu'nun ardından ikinci, üçüncü uçak gemilerini de inşa edelim. Bir üst aşamaya artık geçmemiz gerekiyor' dedi.
Aslında demedi
Bir nevi talimat verdi
Çünkü o toplantıda savunma sanayinin ve savunma sanayinin üreticilerin hepsi o toplantıdaydı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylememi tabi ki tavsiye boyutunun çok çok üzerinde bir talimattır. Bu demek oluyor ki Türkiye olara önümüzdeki çok yakın süreçte uçak gemisi üreteceğiz.

ASLAN KELEŞ’LE KONUŞTUM..
İşte tamda bu arada devreye girerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum.
Zonguldak’ımızın şirin ilçesi Ereğli’de 4 adet büyük tersane bulunuyor.
Dün Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş’la dün uzun bir telefon görüşmesi yaptık.

Uçak gemisini yapmaya talip olduğumuzu yazmak istiyorum ama onun öncesinde Ereğli ilçemizdeki tersanelerin uçak gemisi yapmaya müsait olup olmadığını sordum.


Bu konuya açmama birlikte Arslan keleş, gerçekten de çok önemli bilgiler verdi.

Ereğli tersaneler bölgesinde bulunan 5 tersanenin uçak gemisi üretmek için her türlü fiziki şartlara, donanıma, teknik personele sahip olduğunu dile getirdi.

UÇAK GEMİSİNİN SACI ERDEMİR’DEN
Hatta uçak gemisin sacının hemen yanı başında bulunan Erğemir tarafından üretileceğini belirten Arslan Keleş, benim bu konuyu açmamla birlikte sesinde büyük bir heyecan hissettim. 


MİLLETVEKİLLERİNE BÜYÜK BİR İŞ DÜŞÜYOR
Buradan Zonguldak’ın iktidar milletvekillerine sesleniyorum
AK Parti Zonguldak Milletvekilleri: Polat Türkmen, Hamdi Uçan, Ahmet Çolakoğlu’na çok iş düşüyor.
Bu konuda hareket geçerek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek uçak gemisinin bir tanesini Ereğli’de yapılması konusunda çaba içinde olmalılar.

Yine aynı şekilde CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş’da TBMM’de Zonguldak’ta yapılması için gerekirse önerge bile vermesi gerektiğini ifade ediyorum.

İZMİR’DE YENİ BİR TERSANE KURMAYA GEREK YOK, ZONGULDAK’TAKİ TERSANELER BUNUN İÇİN ZATEN ÜRETİME HAZIR

Duyuyoruz ki İzmir’de savaş gemisi üretilmesi için bir tersane kurulacakmış.
Bende diyorum ki Zonguldak Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’a Sivil Savunma Bakanlığı’na veya ilgili bakanlıklara savaş gemisi ya da uçak Gemisi’ni Ereğli’de ki tersanelerde yapılması için tüm şartların uygun olduğu yönünde bir rapor hazırlayarak sunabilir.
Kendisinden bu konuda Zonguldak adına bir çaba bekliyorum.
Bunu kendine bir görev adletmeli


CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANI SAADET ORUÇ
Tabi ki Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Saadet Oruç hanımefendiyi de unutmuyoruz.
Saadet Oruç Ereğli’deki tersanelerin uçak gemisi üretmeye hazır olduğunu, her taülü fiziki ve teknik donanıma sahip olduğunu bizzat Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a iletirse Zonguldak için gerçekten mükemmel olur.

Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş ve Ereğli AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın kamuoyu oluşturması yönünde özel bir çaba içinde olması gerekiyor.

Kısaca Zonguldak olarak bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz.

DOĞALGAZ MUTLULUĞUNU UÇAK GEMİSİ ÜRETME MUTLULUĞUNU DA EKLEMELİYİZ
Karadeniz’de bulunan 320 milyar metre küp doğalgaz, Zonguldak’ın Ereğli ilçesi açıklarında bulunan Tuna-1 sahasında bulundu.
Türkiye ekonomisini taşkömürü ile sırtlamış bulunan Zonguldak şimdi Türkiye ekonomisini doğalgaz ile sırtlayacak.
Doğalgaz sevincini uçak gemisi sevinciyle katlanması neden olmasın
Bunu hep birlikte başarmalıyız.