Yurt içinde olsun, yurt dışında olsun, bazı dernekleri sırf kişisel rant ve çıkar için kullanan kişilere dikkat edelim…

Aramızda dolaşıyorlar…

İçlerinde “dolandırıcılıktan” mahkemelik olanlar bile var.

Yine içlerinde, şehirlerin, ilçelerin, ya da beldelerin ismini kullananlar, bu isimler üzerinden siyaset ve ticaret yapmaya çalışanlar, bu şekilde devlet ya da siyaset katında “karşılık” bulmaya çalışanlar, zaman zaman karşımıza çıkıyor.

Gün geliyor gerçek yüzleri ortaya çıkıyor, kirli çamaşırları ortaya dökülüyor.

***

Dernekçilik elbette bizim geleneğimizde var…

Dernekçilik, Türklerin “imece” geleneğinden kaynaklanan bir oluşumdur. Gönüllü hizmeti içerir, bu oluşumda çıkar hesaplarına yer yoktur, isimler, ya da üyeler üzerinden “rant” sağlamak çabası bu geleneğe tümüyle aykırıdır.

Ancak, gerek ilimizde, gerek yurt içi ve yurt dışında birçok kez gerçek anlamda dernekçilik geleneğine uymayan “kötü örneklerle” karşılaşıyor, bundan büyük üzüntü duyuyoruz.

Hiçbir işe yaramayan “tabela” dernekleri, dernek lokallerini”meyhane” ya da “kumarhaneye” çeviren sözde dernekler, dernek isimleri üzerinden siyaset basamaklarında tutunmaya çalışan dernek yöneticileri, yurt dışında gurbetçileri söğüşleyen dernek yöneticileri ve daha pek çokları…

Amacıya uygun hareket eden gerçek derneklerle, dernekleri istismar eden, sırf kişisel rant hesapları ile hareket eden dernek yöneticilerini birbirinden ayırmak gerekiyor.

İnsan içine çıkmaya yüzü olmayan kişilerin, filanca derneğin başkanı ya da yöneticisi olarak kamuoyu huzuruna çıkması kabul edilecek bir şey olmasa gerek…

Zonguldakspor’a destek zamanı

Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner’in çabaları sonuç vermeye başladı…

Yeni oluşan kulüp yönetiminin yeni heyecanı, Vali Ahmet Çınar ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın büyük desteği ile “şehir ruhu” da oluşmaya başladı.

Belediyelerin, STK’ların ve şehir esnafının bakış açısı değişti, hemen herkes Zonguldakspor’un bir “şehir takımı” olduğunu anlamaya başladı.

Bu önemli bir gelişme…

Zonguldakspor’u bir adım daha ileriye götürmek ve takımı güçlendirmek için çoktandır saçını-başını yolan Süleyman Caner, nihayet hedefine ulaşacak bir yol bulmuş görünüyor.

Hep söylendiği gibi, futbol son derece pahalı bir sektör… Başarıya ulaşmak için, altyapı gerekiyor, fiziki koşulların iyileştirilmesi gerekiyor, iyi futbolcuların takıma kazandırılması gerekiyor.

Bütün bunların ciddi bir ekonomik karşılığı var.

O halde en azından “kalıcı” ve “yeterli” gelir kaynakları bulununcaya kadar “şehir imecesi” ile Zonguldakspor’un ekonomik sorunlarının çözülmesi gerekiyor.

Şu anda umutlar yükselmiş durumda…

Sayın Vali, Sayın Emniyet Müdürü tam destek veriyor.

Şehirde eski “Zonguldakspor ruhu” canlanmaya başlıyor.

Bu ruhu kaybetmeyip, daha yükseklere taşımak çok önemli…

Süleyman Caner buun farkında…

Eğer böyle devam ederse, “başarıyı beklemek” de bu şehirde yaşayan herkesin hakkı olacak.