Ülkemizde uzun mesafe yolculuklarda otobüslere olan talep diğer ulaşım araçlarına göre daha fazladır. Otobüsle yolculuk, sık sık kolay ulaşılabilir kalkış ve varış noktalarına sahip olması ve uygun fiyatlı bir seçenek olması nedeniyle tercih ediliyor. Otobüs firmaları hizmetlerinin kalitesini müşteri ihtiyaçlarına göre sürekli geliştiriyor. Artan talep ve artan hizmet kalitesi nedeniyle otobüs bileti fiyatları önemli ölçüde dalgalanıyor. Otobüs bileti fiyatları zaman zaman yakıt fiyatlarındaki artışlarla doğru orantılı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Otobüs firmalarının çoğalması rekabeti artırıyor ve ucuz bilet bulma şansınızı artırıyor.

Otobüs yolculuğu ülkemizdeki en popüler ulaşım araçlarından biridir. Sezonluk tatiller, bayram tatilleri gibi özel dönemlerde seyahate olan talebin yoğun olması nedeniyle bilet bulmak zor olabiliyor. Şehirlerarası otobüsle seyahat etmeniz gerekiyorsa biletinizi geleneksel otobüs terminallerinden veya internet üzerinden seçebilirsiniz. Otobüs bileti en ucuz şekilde temin edildiğinde yolcuları çok daha fazla mutlu ediyor.

İnternet erişiminizin olduğu her yerden akıllı cihazınızı kullanarak araştırma yapabilirsiniz. Bu sistemi kullanırsanız, otobüs duraklarında firma firma dolaşıp bilet ücretlerini ve yolculuk konforunu kontrol etmenize gerek kalmayacak. İstediğiniz seferi bulduktan sonra interneti kullanarak online olarak satın alma, rezervasyon yapma gibi işlemleri hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Her iki durumda da ucuz otobüs bileti alabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

Uygun Fiyata Otobüs Bileti Satın Almak

Uygun fiyata otobüs bileti satın alabilmek için bazı adımların atılması gerekir.

●        Fiyat karşılaştırması yapılmalıdır: İnternet üzerinden online bilet karşılaştırma sitelerinden fiyatları araştırmaya başlayabilirsiniz. Bilet karşılaştırma siteleri, seyahat programınızda faaliyet gösteren tüm seferleri görmenize olanak tanır. Ucuz otobüs bileti seçebileceğiniz siteler sizi gideceğiniz şehir, ilçe veya belediyedeki otobüs durağında bulunan otobüse götürecektir. Sistem, otobüsün oturma düzenini, araç donanımını, boş ve dolu koltuk sayısını kontrol etmenize olanak sağlar. Koltuklarınızı seçtikten sonra güvenli ödeme sistemleri üzerinden bilet satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

●        Bilet önceden satın alınmalıdır: Seyahat tarihlerinizi belirledikten sonra otobüs bileti seçimi yapmanız size fiyat avantajı sağlayacaktır. Tatil ve resmi tatil günlerinde önceden bilet satın alarak belli sorunların önüne geçebilirsiniz. Tarihleri ​​önceden bilinen geziler için erken rezervasyon ve satın alma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bileti erken satın almak, satın aldığınız dönem için en düşük fiyatı seçmenizi sağlar ve fiyat değişikliklerinden etkilenmez. Satın alınan biletler program değişikliğinde geçersiz kılınarak kullanılabilir.

●        Avantajlı yolculuk kartları kullanılabilir: Otobüs firmaları düzenli müşterilere fiyat avantajı sunan yolcu kartlarını kullanabiliyor. Sık sık aynı şirketle otobüsle seyahat ediyorsanız, şirketlerden birine üyelik kartı alabilirsiniz. Aynı şirketle seyahat ettiğiniz sürece kartınızda seyahat puanları birikir. Bu puanlar bilet fiyatına göre değişiklik gösterebilir. Kartta biriken seyahat puanları istenildiği takdirde indirimli bilet satın almak için kullanılabiliyor. Çok fazla puanınız varsa, bedava yolculuk bile alabilirsiniz. Otobüs firmaları böyle bir politikayla yolcu sürekliliği sağlamaya çalışıyor. Otobüs firmalarının sunduğu kart hizmeti, ucuz otobüs bileti arayışındaki kullanıcılara büyük avantaj sağlıyor.

●        Sezon dışı bilet satın alınabilir: Tatillerde ve resmi tatillerde ucuz otobüs bileti bulmak zor olabilir. Otobüs firmaları yurt içi hareketliliğin azaldığı kış aylarında genellikle bilet fiyatlarını düşük tutuyor. Seyahat fiyatları kışın yaz aylarına göre daha ucuz olabilir.

İnternetten Ucuz Otobüs Bileti Bulmak

Otobüsle seyahat edilmek istenmediğinde araç kiralama hizmetlerinden faydalanılarak oldukça konforlu bir şekilde yolculuk yapmak da mümkündür. Ancak şoförlüğü olmayan ya da otobüsle gezerek keyifli bir yolculuğu tercih edenlerin otobüs biletlerini araştırmaya devam etmeleri gerekir. Ya da her iki aracı da bir kenara bırakarak uçakla yolculuk yapmak isteyenler Konya İstanbul uçak biletlerini temin ederek hızlıca ve güvenle varacağı yere varabilirler. Ancak uçak fobisi olanlar için en uygun alternatif yine otobüs yolculuğudur. Bu nedenle internetten ucuz otobüs bileti bulmak gerekir. Otobüs bileti karşılaştırma siteleri, çeşitli firmaların otobüs bileti sitelerine erişmenizi sağlar. Bu sayfalarda farklı lokasyonlardaki otobüs duraklarında hizmet veren farklı firmalara ait otobüslerin biletlerini seçebilirsiniz. Otobüsünüzün kalkış, varış ve seyahat tarihlerini belirleyerek aramanıza başlayabilirsiniz. Tek tıklamayla belirli bir tarihe ait tüm otobüs seferlerini tek sayfada görebilirsiniz. Bu sayfalarda otobüsün kalkış saatleri, otobüs özellikleri, yolculara sunulan hizmetler, dinlenme alanları, yolculuk süreleri ve varış saatleri listelenmektedir. Her firmanın bilet fiyatlarını ve araç özelliklerini tek sayfada görerek ucuz bilet bulmak  kolaylaştırılabilir.

Otobüs biletinizin fiyatını, firmasını ve süresini belirledikten sonra seçtiğiniz sefere tıklayın. Seçilen firmaya ait otobüs koltuk haritası açılacak ve rezerve edilmemiş ve dolu koltuklar işaretlenecektir. İstediğiniz koltuğu seçip ödeme sayfasına geçebilirsiniz. Otobüs bilgileri ve kalkış saatleri genellikle sitede belirttiğiniz cep telefonu numarasına mesaj olarak gönderilir. Cep telefonunuza SMS veya e-posta ile biletlerinizi kaybetme veya unutma riskini ortadan kaldırın. Biletinizi internetten alırsanız önceden otobüs durağına gidip biletinizi ofisten almanıza gerek yok. Direkt otobüse binip biletiniz gelene kadar bekleyebilirsiniz.

Bazı otobüs firmaları yolcuların yolculuklarını daha konforlu hale getirmek için araçlarında bir takım teknolojik cihazlar kullanıyor. Koltuk kenarındaki elektrik prizleri, internet ve geniş oturma seçeneklerinin yanı sıra bazı şirketler yalnızca bir yerden diğerine ulaşım hizmeti de sunuyor. Seyahat planınızın uzunluğuna ve seyahat beklentilerinize bağlı olarak bir şirket seçebilirsiniz. Gece yolculuk yapıyorsanız ve sadece uyumak istiyorsanız internetli bir araca ihtiyacınız olmayacak, daha uzun molalar verebilirsiniz.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz