Zonguldak’ta bir türlü bitirilemeyen Uğur Mumcu Kavşağı yapımı ile yeni heykel tartışması tavan yaptı diyebiliriz.

Uğur Mumcu Kavşağı’nı bitirilememesi Zonguldak kamuoyunda en çok tartışılan, değerlendirilen bir konu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında Uğur Mumcu kavşağı çalışmalarını bitirememesinin tek sorumlusunun Zonguldak belediye Başkanı Muharrem Akdemir olduğunu, Uğur mumcu kavşağı alanını TCDD ve karayolları tarafından Belediyeye devredildiğini ve çalışmaların bilerek geciktirildiğini çünkü yerel seçimlere yakın uğur mumcu kavşağın açılarak, Başkan Akdemir’in siyasi rant elde edeceğini söyledi.

Ayrıca yeni heykel’e çok yüksek bir maliyet ödendiğini ve bunun Zonguldak halkına bir kazık olduğunu söyledi.

Muharrem Akdemir’i evindeki koltuğu yılda üz kez değişiyor mu sorusunu yöneltti. Her sürücüye bir harita dağıtılarak Uğur Mumcu Kavşağında ki karışıklığa dikkat çekti.

Cuma günü Zonguldak’ta 372/2 tertip kısa dönem erlerin yemin töreni vardı. Jandarma Evi’nde (eski ordu evi) düzenlene yemin töreni Zonguldak belediye Başkanı Muharrem Akdemir’de katıldı.

Öncelikle yemin eden erlerimize askerlik hayatında başarılar diliyorum. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır.

AKDEMİR’İN BİZ GAZETECİLERE ‘NİYE SORUYORSUNUZ” TEPKİSİ İLGİNÇTİ

Yemin töreni sonrasında Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın eleştirilerini sorduk.

4 gazeteci Başkan Akdemir’e sırayla eleştirileriyle ilgili sorular yönelttik. Sorulardan bunalan Başkan Akdemir bize “Niye soruyorsunuz, niyetiniz nedir” gibi akıl dışı bir cevap verince tuhafıma gitti. Biz halbuki Başkan Akdemir’e Mustafa Çağlayan’ın eleştirilerini ileterek cevap istedik sadece. Başkan Akdemir’in tepkisi bana göre anlamsızdı ve bizler gazetecilik görevini yerine getirdik sadece. Sanıyorum Başkan Muharrem Akdemir burada kötü niyetle değil ancak anlık bir öfkeyle böyle bir tepki verdi.

Akdemir verdiği cevapta uğur mumcu kavşağının en kısa zamanda bitirileceğini, elde olmayan sebeplerden dolayı tamamlanamadığın, coğrafi koşulların zor olduğunu söyledi.

Çağlayan’ın eleştirilerinin yersiz olduğunu ve bu eleştirilerin gençliğine verdiğini, üslubunu yanlış olduğunu kaydetti.

Tartışmaya CHP merkez İlçe Başkanı Fikret zaman’da dahil oldu ve Çağlayan’a cevap vererek, sözlerini boş laf olduğunu ve dikkate alınmaması gerektiğini kaydetti.

Bu tartışmayla ilgili olarak şunu söylüyorum ki

Muharrem Akdemir asla kavşak çalışmasının bilerek gecikmesini istemez.

Muharrem Akdemir gerçekten içi neyse dışı da bir olan bir insan. Ve çalışmanı bir an önce tamamlanmasını hepimizden daha çok o ister. Gecikmede Muharrem Akdemir’in dışındaki etkenler etkili olsa da sonuçları itibariyle günah keçisi Muharrem Akdemir oldu.

AK Parti Merkez İlçe başkanı Mustafa Çağlayan’da bu eleştirileri kötü ve ard niyetinden değil çalışmaların gecikmesine duyduğu tepkiyi dile getirdi sadece. Mustafa Çağlayan burada görevini yaptı aslında. Çağlayan’ın tepkisi boş laf değildi. Çünkü Zonguldak kamuoyunda çalışmaların gecikmesinden duyulan bir öfke var ve bunu kimse inkar edemez. 

Heykelin ne kadar mal olduğunu gerçekten kamuoyu merak ediyor.

Bu ödenen miktar kamuoyuna açıklanmalıdır elbette.

Bunu Zonguldak halkını bilmeye hakkı var.

Heykel konusunda benim düşüncem

Heykel gerçekten çok güzel

Hep söylüyorum

Zonguldak’ın klasik konseptinden çıkılarak çok değişik ve Zonguldak’a yakışır bir heykel yapılmış. 

Zonguldak’ta bir dönem yaşayıp ta ayrılanlar ve yılar sonra dönenlerin hep klasik bir lafı vardır ya, 

(Zonguldak hiç değişmemiş ve eskisinden daha kötü olmuş)

Artık Zonguldak’ta bazı değişimler olmalı

Bu değişim Uğur Mumcu Kavşağı ve yeni heykel ile başladı ve Valilik sahil projesiyle devam edecek.

Zonguldak önümüzdeki birkaç yıl içinde çehresi gerçekten çok değişecek.

Şu an için Uğur Mumcu Kavşağını çok geniş olmuş, bu kadar büyük olmasına gerek yoktu diyenler birkaç yıl sonda bunun doğru olmadığını kenti gözleriyle görecekler.

Biz Zonguldak’ta yaşıyoruz ve mezarımız Zonguldak’ta olacak. Zonguldak’ın gelişmesi, kalkınması, büyümesi, olumu yönde değişmesi hepimizin ortak arzusu olmalıdır.

**

GÜNÜN SÖZÜ: ‘’Bir erkeğin yumruğundan daha serttir bir kadının son sözü: Çünkü biri dişlerini döker, diğeri düşlerini.’’ (William Butler)