Geçtiğimiz Cuma günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Zonguldak’ı ziyaret etti. Filyos liman projesini inceledi, sondaj gemilerini ziyaret etti. Ardından Zonguldak’ta çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Her ne kadar bakanın ziyaret programı sık sık değişse de ve biz gazeteciler olarak takip etmekte zorlansak ta, Bakanın ilimize yapılan liman, demiryolu ve karayolu yatırımlarıyla ilgili söyledikleri, Zonguldak’a heyecan ve umut aşıladı

Son 19 yılda Zonguldak’ın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 8 milyar 100 milyon Lira yatırım gerçekleştirdi. 2003’e kadar sadece 22 kilometre bölünmüş yolu vardı, 170 kilometre daha yaparak toplamda 192 kilometreye ulaştırıldı. Yollarının sadece 16 kilometresi BSK kaplamalı iken, 177 km daha BSK kaplama yaparak toplamda 193 kilometreye yükseltildi. Bartın’a, Bolu’ya, Düzce’ye bölünmüş yollar ile bağladık. Türkiye’nin yapımı devam eden en önemli projelerinden biri olan milletimizin 150 yıllık hayali Filyos Limanı ve Zonguldak’ın karayolu ulaşım ağını güçlendirecek yapımı devam eden Mithatpaşa Tünelleri bölge ulaşımının rahatlaması ve gelişmesi açısından önemi çok büyük önemli, Yapımı tamamlandığında Ankara ve İstanbul istikametinden gelen araçlar şehir içine girmeden Kilimli-Filyos Sahil Yolu güzergahına geçebilecek. Böylece hem kent içi trafik rahatlayacak hem de daha güvenli, kısa süreli ve konforlu bir ulaşım sağlanacak. 

ZONGULDAK TÜM BATI KARADENİZ VE İÇ ANADOLU’NUN ANA İHRACAT MERKEZİ, YENİ DENİZ TİCARETİNİN MERKEZİ HALİNE GELİYOR..
150 yıllık hayal proje olan Filyos Limanı ile Zonguldak Batı Karadeniz’in ana ihracat merkezi olacak. Tamamlandığında Karadeniz hinterlandının en önemli limanı olacak olan Filyos Limanı bu noktada Zonguldak’ı hak ettiği yere taşıyacak ve deniz ticaretinin merkezi yapacak. Filyos Limanı hizmete girdiğinde, yıllık 25 milyon ton konteynır elleçleme kapasitesi ile büyük tonajlı gemilerin yeni adresi olacak. Sadece Zonguldak’ın değil, Karabük ve Bartın olmak üzere tüm Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun ana ihracat merkezi haline gelecek. Bölgenin sanayi ve ticaret faaliyetlerinin gelişimine büyük katkılar sağlayacak ve yeni istihdam alanları açacak. Zonguldak’ın demiryolu ulaşım ağı için de çok önemli projeler hayata geçirilirken ayrıca Filyos Limanı ve Filyos Endüstri Sanayi Bölgesine İltisak Hattı Bağlantısının da sağlanacak ki tüm bunlar Zonguldak’ın bölgenin ticaret, üretim ve turizm faaliyetleri potansiyelini daha da artıracak, bölgenin merkezi haline getirecek. 

Ancak torunlarımız görür derken, bu devasa yatırımların hayata geçeceğini görmek, bugünleri görmek bizlere nasip oldu. 
Zonguldak’ı güzel günler bekliyor.
Zonguldak’taki umutsuzluk ortamı kalkıyor, önünü görmeye başlıyor
Bundan daha güzel bir gelişme olabilir mi

**

28 ŞUBAT SÜRECİ TÜRKİYE'NİN YÜZ KARASIDIR
Dün (Pazar) 28 Şubat sürecinin 24.Yıldönümüydü.
1000 yıl sürecek denilen 28 Şubat'ın üzerinden 24 yıl geçti.
Türk siyasi tarihinde "postmodern darbe" olarak kayıtlara geçen, Etkileri gerekirse bin yıl sürecek" denilen 28 Şubat 1997'deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının üzerinden 24 yıl geçti. Türkiye, bin yıl sürecek denen 28 Şubat darbesini atlattı atlatmasına ancak toplumun önemli bir kesimi için izleri halen tazedir. 28 Şubat süreci Türkiye'nin yüz karasıdır..
Aslında 28 Şubat süreci; Merhum Necmettin Erbakan'ın Başbakan, Tansu Çiller'in Başbakan Yardımcısı olduğu 28 Şubat 1997'de olağanüstü toplanan Millî Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve inançlı kesime karşı, ordu ve bürokrasi merkezli süreçti ve süreç Erbakan'ın istifasına ve 54. Türkiye Hükümetinin dağılmasına yol açtı. Türkiye siyasi tarihine utanç vesikası olarak geçen kararlar ve bu kararların uygulanması sırasında Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşanan değişimlere neden olan bir süreçten bahsediyoruz
Bu ülkede batı çalışma grubu kuruldu.
Tüm kamu kurum ve kuruluşları baskı altında. etki altında bırakıldı.
Tüm inançlı insanlar takip edildiler, damgalandılar, ötekileştirildiler.
Bu ülkede irticayla! mücadele adı altında kamusal alan bahanesiyle  genç kızların başı kapalı olarak üniversiteye gitmeleri engellendi, İkna odaları kuruldu.
Asker çocuklarını ziyaret etmek istenen başı kapalı anneler ordu evlerine alınmadı, bırakın ziyaret etmeyi, başı kapalı olan annesi, asker çocuğunun ordu evinde yapılan düğününe bile alınmadı. Yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu olan askerlerimiz sırf eşinin başı kapalı olduğu için, ailesi mütedeyyin insanlar olduğu için YAŞ karalarıyla ordudan atıldılar. Ve 28 Şubat sürecinde yer alan bu isimler bugün nefretle anılıyorlar. Kimse bunları unutmadı unutmayacakta.

**
GÜNÜN SÖZÜ: 
Bu hayatta üç şeyi aklında tut.
1-Ağzınla kuş tutsan da.
2-Balık olup kavağa çıksan da.
3-En güzel iyiliği yapsan da.
Kimseye yaranamazsın, asla unutma.