Bugünkü köşemi Ulaştırma ev Alt yapı bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Filyos Liman projesi incelemesine ayırmak istiyorum.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu dün Filyos limanın da incelemelerde bulundu. ziyarti baştan sona takip ettim. Ne yalan söyleyeyim bende ilk kez Filyos liman inşaatını yakından görme fırsatı buldum. Daha önceki bakan Faruk Özlü Filyos ziyaretinde Filyos'ta eski radarın bulunduğu tepeden kuş bakışı olarak Filyos liman projesi inşaatının görmüştüm ama projenin haşmeti ve büyüklüğü yakından daha iyi anlaşılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Filyos liman şantiyesinde ilk olarak firma yetkililerden hem liman inşaatı hem de karayolların yetkililerinden havaalanı ve Mithatpaşa tünelleri hakkında brifing aldı.

BAKAN BRİFİNG SONRASINDA KARAİSMAİLOĞLU ÇIKIŞTA İLK AÇIKLAMAYI İSE KANAL Z'YE YAPTI
Brifing sonrasında ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ilk açıklamayı Kanal Z'ye yaptı. Kanal Z mikrofonuna bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çalışmaların hızla ilerlediğini söyledi. Ancak Bakanı Karaismailoğlu üst yapı ile ilgili sorularını yanıtsız bıraktığı da gözden kaçmadı. Ardından boru fabrikası ziyareti ve son olarak ta gemiyle Filyos limanı içinde fore kazık çakma işlemlerini izledi ve yetkililerden bilgi aldı.

ZONGULDAK İÇ ANADOLU'NU İHRACAT MERKEZİ HALİNE GELECEK
Filyos limanı sadece bir liman olarak düşünülmemelidir. 
Tamamlandığında 25 milyon ton konteyner elleçleme kapasitesi ve ülkemizin en büyük lojistik üstlerinden birisi olacak ve aynı zamanda Filyos Limanı, başta Zonguldak olmak üzere ülkemizi uluslararası ulaşım koridorları üzerinde önemini artıracak bir projedir. Filyos liman'ı karma endüstri bölgesi ile birlikte sadece Zonguldak'ın değil başta Karabük ve Bartın olmak üzere tüm Batı Karadeniz'de, iç Anadolu'nun ihracat merkezi haline gelecek 

KARADENİZ ÜZERİNDEN RUSYA'YA, BALKANLAR'A, İSKANDİNAV ÜLKELERİNE TAŞIYACAK"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da zaten bunu teyidliyor. Dünkü ziyaretinde açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, "Filyos limanı Rusya, Balkanlar ve Orta Doğu ülkeleri arasındaki potansiyel trafikten kaynaklanacak kombine taşımacılık zincirinin aktarma merkezi olacak ve tüm bölgenin yükünü Karadeniz üzerinden Rusya'ya, Balkanlar'a, İskandinav ülkelerine taşıyacaktır" ifadesini kullandı.

HAVAALANI VE MİUTHATPAŞA TÜNELLERİ MÜJDESİ
Zonguldak Havalimanındaki genişletme ve pist uzatma çalışmalarını da anlatan Bakan Karaismailoğlu, Zonguldak havalimanı pist genişliği 15 metre, uzunluğunu ise 3000 metreye çıkartacaklarını söyledi. Bunu anlamı şu: Havaalanımızın kapasitesi artacak ve büyük uçaklarda inebilecek. Bakan Karaismailoğlu ayrıca Mithatpaşa tünelleri inşaatını hızla ilerlediğini ve kısa zamanda tamamlanarak Ankara ve İstanbul istikametinden gelen araçların şehir içine girmeden Kilimli, Filyos sahil yolu güzergahına geçebileceğini ve böylece hem kent içi trafiğinin rahatlayacağını ifade etti.
Kısacası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 3 müjdeyle Zonguldak'tan ayrıldı. Filyos limanı, havaaalnı ve Mithatpaşa tünelleri. hepsi Zonguldak için çok önemli.


**
KRALDAN ÇOK KRALCILAR

Hemen hemen Zonguldak'a hangi bakan gelse o ilimizi ziyaret eden bakanın basın müşaviriyle yerel basın arasında tartışmalar yaşanıyor.
yerel basını küçümseyen tavırlar beni hasta ediyor
Yok neymiş efendim bakana soru soramazsınız, öyle davranamazsınız, öyle duramazsınız, şurada durun, burada durmayın, oraya gidin buraya gelmeyin vs..
bir dünya dır dır...
Yahu size mi soracağız nasıl soru sorup sormayacağımızı
siz önce haddinizi bilin
Dün yine Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu' ziyaretinde basın müşaviriniN yerel basını küçümseyen tavırları beni çok sinirlendirdi. 
Biz Kanal Z ekibi olarak brifing sonrasında bakan Karaismailoğlu'na mikrofonu uzattığımızda kameranın önüne geçen o görevli, sanki amiriymiş gibi bakanın gözü önünde (koruma müdahale et) şeklinde polis memuruna emir verdi ve benim kameranı önüne geçerek çekmemi engellemeye çalıştı. Tabi ki papuç bırakmadım görüntümü çektim ama  yinede insanların haddini bilmesi lazım gelmez mi
İşte bu yüzden kraldan çok kralcılar beni hasta ediyor
Kafaya koydum, bir daha böyle bir şey olursa onları bakana şikayet edeceğim