Zonguldak Merkez Ulu Cami Vakfı Öğrenci bursları online eğitim dönemlerinde de kesilmeden devam ediyor.
2022/2023 Eğitim Öğretim yılı için toplam 220 öğrencinin burs başvurusunda bulunduğunu ancak 115 öğrencinin bursunun kabul edildiğini belirten Vakıf Genel Sekreteri Cem Has online eğitim dönemlerinde de burs ödemelerinin devam ettiğini söyledi.
Genel Sekreter Has; "2022/2023 Eğitim Öğretim yılı için toplam 220 öğrencimiz burs başvurusunda bulundu ancak 115 öğrencimizin burs talebi kabul edildi. 
Vakıf olarak toplam 275 öğrencimize kişi başı 400 TL karşılıksız burslarımız devam ediyor. Online eğitimde de burslarımız kesilmiyor. Burs başvurularımız her sene 1 Eylül ile 20 Eylül arasında yapılıyor. Burs alabilmek için öncelikle ailelerin gelir düzeyine bakılıyor. Diğer kıssalarımızın arasında ise 4 yıllık üniversite kazanılmış olmas, ailelerinin Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli İlçelerinde ikamet ediyor olmaları ve burs talep eden öğrencilerin yine Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli İlçelerinde bulunan bir liseden mezun olmaları gerekiyor.
Vakfımız öğrenci bursları dışında mevcutumuzda bulunan Camilere ekonomik yardımlarda da bulunuyor. Ancak bu dönem yaşanan deprem felaketi nedeniyle Valilik öncülüğünde düzenlenen deprem bölgelerine yardım faaliyetlerine de destek verdiğimiz için biraz ara verdik" dedi.

(Haber: Neriman Dengiz)

Editör: Haber Merkezi