Zonguldak’ta CHP teşkilatlarında yeni bir yapılanma kaçınılmaz görünüyor.

Kongre sürecinin hızlanması ile birlikte herkes eteğindeki taşları dökecek, CHP içinde “yeniden yapılanmanın” mücadelesi verilecek.

Şu anda son derece vasat bir çizgide mehter takımı gibi iki ileri bir geri giden CHP Zonguldak teşkilatlarında “temsil yeteneği yüksek” siyasetçiler aranıyor.

Mesela Umut Başoğlu...

Erken seçim kararı alınmayıp, Umut Başoğlu milletvekili adayı olmasaydı, CHP Zonguldak teşkilatları bugün içinde bulunduğu açmazları, zafiyetleri, ikircikli davranışları yaşamamış olacaktı...

Umut Başoğlu, doğru-dürüst, temiz bir siyasetçi...

Bulunduğu makamın hakkını teslim eden, siyasete ciddiyet katan, ağırlıklı bir isim...

Milletvekili adaylığı nedeniyle kısa süren CHP İl Başkanlığı döneminde bunu herkese kanıtladı, CHP İl Başkanlığının saygınlığını, siyasetteki ağırlığını herkese hissettirdi.

Öyle oldu, böyle oldu...

Umut Başoğlu, aday olarak katıldığı milletvekili genel seçiminde CHP içindeki “Truva atlarının” gazabına uğradı.

Bu seçimde özellikle Çaycuma cenahında kimin ne yaptığını, kompleksi tavan yapmış sözde CHP’nin temsil mevkiinde bulunan bazı kişilerin nasıl bir tavır içine girdiğini Sayın Başoğlu da biliyor, Çaycuma halkı da biliyor.

Ancak yaşı kemale ermiş bazı siyasetçilerin, gösteriş ve kendini beğenmişlik duyguları içinde Umut Başoğlu gibi genç ve başarılı siyasetçileri kösteklemeye çalışması yeni bir şey değil...

Ne var ki, siyaset köprüsünün altından daha çok sular akacak, her kurumda olduğu gibi CHP’de de kişisel hırsların, bencilliklerin, gösteriş merakının yerini gerçek siyaset ve gerçek siyasetçiler almış olacak.

Bu yüzden, hem Çaycuma, hem de Zonguldak halkı Umut Başoğlu gibi siyasetçileri “kenarda” durmak yerine, siyasetin tam ortasında görmek istiyor.

CHP kongre süreci bunun için önemli bir fırsattır...

Meydan boş kalırsa, kerameti kendinden menkul siyasetçilerin sayısı çoğalıyor çünkü...