Rödevans sözleşmelerindeki 31.Madde sorunların çözümü konusunda umut vaat ediyor.

Geçtiğimiz hafta Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ZTSO) çok önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantı Zonguldak’ın geleceğini çok yakından ilgilendiriyordu

ZTSO’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile video konferans yöntemi ile toplantı yapıldı. Toplantıda kimler vardı derseniz; AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, rödövans işletme iş insanları; Alaaddin Kurnaz ve İsmail Ofluoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu.

Öncelikle ZTSO Başkanı Metin Demir’i bu tür çözüm getiren organizasyonundan dolayı kutluyorum.

Ve bu toplantıda Enerji Bakanı Fatih Dönmez’e video konferans sistemiyle rödövans sektörünün sorunları bire bir iletildi.

Çokta yararlı oldu bu toplantı çünkü rödövansçıların sorunların çözümü için en azından bir yol haritası belirlendi. Ve bu yol haritasın ismi de 31.Madde.

Toplantıda eski ve yeni rödövans sözleşmeleri arasındaki ton başıra rödövans ücretini eşitlenmesi, ya da teşvik de verilmesin ve rödövansta alınmasın önerisinde bulunuldu. Ancak bununda kanunen zor olduğu anlaşılınca ortaya şöyle bir teklif sunuldu.

31.Madde

31.Maddede ki olağan üstü şartlardaki değişiklikler maddesi üzerinden gidilmesi, sorunu çözümü için yol haritasında bu madde üzerinden gidilmesi kararlaştırıldı.

Burada teşviklerde ve üretimde ayarlamalar yapılarak rödövans şirketleri yararına değişiklikler yapılması gündemde.

İnşallah bu değişiklikler en kısa sürede yürürlüğe girer.

Çünkü asgari ücretin artması olsun, Pazar sıkıntısı olsun, rödövans ücretlerinde ki dengesizlikler olsun, teşviklerin yeterince ödenmemesi olsun rödövans şirketleri ayakta durmakta gerçekten zorlanıyor.

Ha yıkıldı yıkılacak. Ve yıkılırsa da Zonguldak’ın vay haline

Devlet için bu değişiklikleri yapmak çok ta zor olmasa gerek

Eğer rödövans işletmecilerin istediği yönde karar alınırsa hem istihdam artan hemde ekonomi gelişir

Zaten ulaşılmak istene sonuçta bu değil miydi.

Enerji Bakana Dönmez’den rödövans işletmecilerinin lehinde yapılmasını talep ediyoruz.

**

VALİ TUTULMAZ VE REKTÖR ÇUFALI, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜMÜZÜ KUTLAYACAK..

Dün yani Pazar günü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ydü ve kısıtlamaya denk gelmesi sebebiyle kutlanamadı. Kutlamalar bu haftaya kaldı

Bugün Vali Mustafa Tutulmaz Polisevi’nde gazetecilerle bir araya gelerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müzü kutlayacak. 

Salı günü de Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için bir etkinlik düzenleyecek ve gazeteciler ile bir araya gelecek.

Hem Vali Tutulmaz olsun hem de Rektör Çufalı olsun her ikisine de duyarlılığı için teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle bende 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir iki söz sarf etmek istiyorum.

1961 tarihinde, bundan tam 60 yıl önce basın mensuplarımızın, gazetecilerin izin haklarını korumak amacıyla çıkartılmış yasa kapsamında 10 Ocak, biz gazeteciler için bir bayram, bir anma günü olarak ilan edilmiştir. Dünyanın her yerinde ve ülkemizde olduğu gibi ilimiz genelinde ki gelişmeleri topluma en doğru şekilde ulaştırma görevini en iyi şekilde yerine getirmek için çabalıyoruz. Teknoloji ile insanların bilgiye ulaşması kolaylaşırken, bilginin de doğru ve güvenilir olması son derece önem arz ediyor. Ve bununda çok hızlı bir şekilde olması gerekiyor.  Halkın habere ulaşması açısından mesai mefhumu gözetmeksizin habere ve bilgiye okuyucularımıza ulaştırmak için görev yapan, mesleğini tarafsız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla sürdüren gazeteciler teşekkürü fazlasıyla hak ediyor.

Ve ayrıca belirtmek zorundayım ki Pandemi sebebiyle ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıdan kaynaklı olarak gazeteciler işsiz kaldı, yerel gazetelere kapandı ve kapanmaya da devam ediyor. Bu gidişat iyi değil. İnşallah sorunlarımız en kısa sürede çözülür. 

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri olarak tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

**

KISITLAMALAR..

Bu hafta 8. Kısıtlamaydı.

8 haftadır kısıtlanıyoruz

Ama bu kısıtlama bizim iyiliğimiz için

Kısıtlamalar ile birlikte hem Zonguldak’ta olsun hem de Türkiye genelinde olsun Covid-19 vaka sayısında bariz düşüşler yaşandı ve bu da gerçekten sevindirici.

Bu kısıtlamalar devam etmeli

Ta ki bitinceye kadar

**

ALIŞVERİŞ ÇILGINLIĞI

Hazır yeri gelmişken dikkatimi çeken bir olay var

Pandemi nedeniyle ilan edilen kısıtlamalarda alışveriş çılgınlığı yaşanıyor

Halbuki kısıtlamalarda saat 10.00’dan 17.00’e kadar fırın, market, kasap ve büfeler zaten açık ve hizmet veriyor.

Ancak içgüdüsel midir bilinmez sanki 2 gün boyunca her şey kapalı da ona göre alışveriş yapılıyor psikolojisi içindeler.

Marketlerde tavuk kalmadı mesela

Bu iş en çok marketlere yaradı