Çatalağzı Termik Santral’nin (ÇATES) ülkemiz ve Zonguldak ekonomisine olan katkıları zaten hepimizin malumu

Zonguldak için vazgeçilmez bir değere sahip

Çünkü kuruluş amacı Zonguldak kömür havzasının dinamiklerinin devamlılığını sağlamak, maden zenginleştirme ünitelerinden (Lauvar) arta kalan düşük kalorili ürünler bu santralde değerlendiriliyordu.

Çatalağzı Termik Santrali’nin bölgemize, ilimize kattığı anlam çok büyüktür.

Şu bir gerçek ki, üretimin durdurulmasına kadar bir çok malum çevre tarafından günah keçisi ilen edilen ÇATES’in değeri yokluğunda anlaşılmış durumda.

ÇATES’te üretimin durdurulması ile birlikte ilimiz ekonomisine verdiği zarar inanılmaz boyutta.

Şu an ÇATES’te tekrar üretimin başlaması için siyaseten üst perdeden devred

Öncelikle ÇATES’in sahibi olan Elsan A.Ş, üretimin tekrar başlaması için santrale genel bir bakıma almış durumda.

Amaç önümüzdeki kısa sürede istenilen şartlar oluşturularak tekrar üretimin aşlaması için istenilen Çalışma Bakanlığı’na başvurulacağı öğrenildi.

Bacalar da bir sıkıntı yok

Çünkü zaten santralde taşkömürü kullanıldığı için kirlilik değerinin altında.

Aldığım bilgiye göre Elsan firmasını ÇATES’in bir bacasında üretime hemen başlayıp diğer bacasına ise baca gazı arıtma sistemi takmayı planladığı ifade edildi.

EN KÖTÜ SENARYO..

Her şeyin olumlusun düşünüyoruz ama birde istenmeyen bir sonuçla karşılaşabiliriz.

Çalışma Bakanlığı (Hayır iki bacaya da bacı gazı arıtma sistemi takman şart koşulunu koyarsa, (Ki bu ihtimali düşünmek bile istemiyoruz) en az 1.5 yıl sonra ÇATES üretime başlayabilir.

MAHİR ÜNAL DEVREYE GİRİYOR

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri ÇATES’in tekrar üretime geçmesi için elinden gelini yapıyor.

Bugün görüyor ve izliyoruz.

Çünkü biliyorsunuz AK Parti Zonguldak Milletvekilleri mecliste ilk evet oyu vermişlerdi ancak Cumhurbaşkanın vetosu sonrasında mecburen hayır oyu vermişlerdi. Bölge milletvekilleri konuyu AK Parti Genel başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a getirdiler.

ÇATES’in tekrar üretime geçmesi için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ı devrede.

Önümüzdeki hafta içinde Mahir Ünal, beraberinde milletvekillerinden oluşan heyetle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yapacağı öğrenildi.

Kısacası ÇATES’in tekrar üretime başlaması için önümüzde büyük bir umut var

Umutsuz olmak istemiyoruz.

Bu görüşmeden Zonguldak olarak çok umutluyuz..

**

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN..

İdlib'de çatışmaları önlemek amacıyla bölgeye takviye olarak gönderilen askerimize yönelik olarak rejim tarafından yapılan topçu atışı sonrasında 5 askerimiz şehit olurken 5 askerin de yaralandı.

İdlib’de rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan askerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.