CHP Ereğli İlçe Kongresi tek aday, tek liste ile gerçekleştirildi.

Kongre sonucunda Eylem Ertuğrul, CHP Ereğli İlçe Başkanlığına seçildi.

Genç, çalışkan ve dürüst bir siyasetçinin CHP İlçe Başkanlığına seçilmesi, siyaset kamuoyunda ve CHP tabanında olumlu karşılanırken, kongreden " eyvah - eyvah !" psikolojisini yansıtan fotoğraflar da gazete ve internet sitelerinde yer almış oldu.

Bunca kargaşa, karmaşa ve tartışmanın ardından Eylem Ertuğrul'un CHP İlçe Başkanlığına seçilmiş olması Ereğli ve Zonguldak'ta " Ünal Demirtaş'ın zaferi" olarak yorumlandı.

***

Konunun "evveliyatı" var…

Özetleyelim…

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş yaklaşık iki yıl önce Eylem Ertuğrul'u CHP Genel Merkezi'ne götürdü, Ereğli İlçe Başkanlığına aday olması yönünde tavsiyelerde bulundu.

Ö dönemde henüz "göreve hazır olmadığı" gerekçesi ile "izin" isteyen Eylem Ertuğrul, son tahlilde Ünal Demirtaş'ın ısrarlı tavsiyeleri ve CHP Genel Merkezi'nin kabulü ile bu görev talip oldu.

Sonuç ortada…

Ünal Demirtaş'ın zaferi…

***

Bilindiği gibi, CHP Ereğli'de çok sancılı bir kongre süreci yaşadı…

Özellikle Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın eşi Neriman Posbıyık'ın CHP Ereğli İlçe Başkanlığına aday olması yoğun tartışmalara neden olmuş ve sonuçta kongre iptal edilmişti.

Bu süreçte Neriman Posbıyık'ın adaylığına karşı parti içinden yükselen sesler CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'a iletilmiş, Ünal Demirtaş tarafından da CHP Genel Merkezi'ne bildirilmişti.

CHP Genel Merkezi'nin ( CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarığlu'nun talimatları ve parti tüzüğü doğrultusunda) bu yöndeki itirazları haklı bularak kongreyi iptal etmesinin ardından, Ünal Demirtaş ve Halil Posbıyık arasındaki soğuk rüzgarlar iyice soğuyup buz kesmeye başlamıştı.

Bütün bu tartışmalar arasında Halil Posbıyık ve Ünal Demirtaş arasındaki "üslup farkı" da iyice ortaya çıktı.

Ünal Demirtaş'ın ölçülü, saygılı ve nezaket içeren açıklamalarına karşın, Halil Posbıyık'ın "ölçüyü kaçıran" ifadeleri günlerce tartışma konusu oldu.

***

Bir şey daha ekleyelim…

Ünal Demirtaş'a yakın çevreler, Eylem Ertuğrul'un yönetim listesinde mutlaka Halil Posbıyık cenahından da birkaç isim bulunması gerektiğini, böylece yönetim listesinin daha bütünleştirici ve şık olacağını ifade ettiğini belirtiyor.

Bu yöndeki eksikliğe rağmen, Ereğli'den gelen haberler CHP adına son derece olumlu…

CHP'nin "tekelleşme" zihniyetinden uzaklaşıp, kendi kendine sahip çıktığı bildiriliyor.

Ünal Demirtaş, tevazuu elden bırakmayan bir siyasetçi ama, Ereğli ve Zonguldak'ta CHP'nin hemen bütün kademeleri bu sonucun " Ünal Demirtaş'ın zaferi" olduğu fikrinde birleşiyor.

CHP, Ereğli'de kendi kendine emanet edilmiş oldu…

Darısı, CHP Merkez İlçe Kongresi'nin başına!..