15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anma günü etkinliklerinde konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, 15 Temmuz şehitlerini anarak şunları söyledi;

"15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti devletine ve Türk milletinin iradesine karşı alçakça bir darbe girişiminde bulunanlara karşı milletimizin demokrasi zaferini kutlamak kalpleri iman ve ülke sevgisi ile doğru olarak tüm Mukaddes değerlerimiz uğruna gözlerini şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. FETÖ terör örgütünün bu hain teşebbüsü Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyeti'nin sıfatını devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi günlüğünü ve gücünü almayı amaçlıyordu.
Ama hainler emirlerine ulaşamadı.
Türk milletine diz çöktüremeyeceklerini tüm dünyaya gösterdik.
15 Temmuz'u unutmadık.
FETÖ'nün ihanetini milletimizin destansı direnişini ilelebet yaşatacağız.

Millet iradesine sahip çıkan vatan ve millet sevdalısı kıymetli hemşerilerim hain ve kanlı darbe girişimi karşısında kararlı duruşuyla tüm dünyaya örnek olan vatanla milletinin milli iradeye sahip çıkan asil bir milletin fertleri olmaktan mutluluğumu dile getirmek istiyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor minnet ile yad ediyorum."

(Haber- Ercan Demir)