Zonguldak'ta Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüz yorumuyla sahnelenen "Süt Kardeşler" oyunu yoğun ilgi gördü.
Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gulyabani isimli eserinden uyarlanan ilk olarak Türk tiyatrosunun ustalarından Nejat Uygur tarafından sahnelenen, Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüz yorumuyla izleyiciyle buluşturulan “Süt Kardeşler”, yeniden sevenleriyle buluştu. Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyun, izleyicilerine kahkaha tufanı yaşattı.
İZLEYİCİYİ 1950’LERE GÖTÜRDÜ

Yönetmenliğini Süheyl Uygur ve Behzat Uygur’un yaptığı oyun, danslarıyla da keyifle izlendi. Oyunda Uygur Kardeşler’in yanı sıra Emine Ün, Nurten İnan, Ömer Yılmaz, Hakan Eke, Mesut Yılmaz ve Elif Gönlüm rol aldı.  
Bahriyeli iki askerin bilerek izin kâğıtlarını değiştirmesi sonucu ortaya çıkan karışıklık, Bahriyeli Komutan Gazanfer sayesinde sonuca kavuşturuldu. Geleneksel Türk tiyatrosundan örnekler sunan oyun; sahne, dekor ve kostümleriyle seyirciyi 1950’li yıllara götürdü.

DÜN KARABÜK, BUGÜN ZONGULDAK VE  YARIN DA KDZ EREĞLİ'DEYİZ..

Organazatör Seçkin Arslan'da, " Bugün gerçekten güzel ve önemli bir gün bizim için  2000 yılında biz bu organizasyonlara başladığımızda rahmetli Nejat Uygur babalarıyla organizasyonla başlamıştık ve ilk işimiz oydu. Aradan 22 yıl geçti ve şimdi de tekrar Behzat Uygur ve Uygur ve ekibi Süt Kardeşler isimli oyunuyla turneye çıktılar ve gerçekten çok heyecanlıyız. Dün Karabük'teydi salon çok doluydu bugün Zonguldak'tayız. Zonguldak'ta da şu an salon doldu biletlerinin hepsi satıldı, yarın da Karadeniz Ereğli'de programımız var devam ediyor. Gerçekten biz bu turneden çok memnunuz. çok güzel bir turne ve her şey yolunda. Dediğim gibi yeni projelerle ilgili de Seçkin Organizasyon olarak açıklama yapacağız" ifadesini kullandı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi