Zonguldak İl Pandemi Kurulu toplanarak çok önemli karalar alındı ve hayata geçirildi.

Birincisi 14 gün boyunca il genelindeki tüm pazarlar kapatıldı, artık açılmayacak ve bu süre zarfında sadece valilik ve kaymakamlıklarca görevlendirilen pazarcı esnafları mahallelerde meyve sebze ürünleri satarak halkın gıda ihtiyacını karşılayacaklar. bu şekilde vatandaşların sokağa inmek için bir mazereti daha ortadan kalkmış olsun.

İkincisi ilçeler arasında ki geçişlerin sınırlandırılması.

Bu da yerinde bir karar

Amaç insan sirkülasyonunu azaltmak ve teması önlemek

İnsanların mümkün olduğu  şekilde sokağa en az şekilde çıkmasını sağlamak

Vali Bektaş bu süreçte iki kez basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunu bilgilendirdi. Şunu söyleyebilirim ki Vali Bektaş Korona virüs nedeniyle zor zamanlar yaşayan Zonguldak'ta yapılması gereken ve alınması gereken tüm önlemleri alıyor. Bundan kesinlikli emin olabiliriz. Vali Bektaş Zonguldak'ta bu süreci çok güzel şekilde koordine ediyor. 

Vali Bektaş'ın omuzlarında ki sorumluluk gerçekten çok ağır.

Zonguldak olarak, ülke olarak bu zor süreci atlatacağız inşallah.

birlik, beraberlik ve dayanışmayla tabi ki..

Alınan tedbirlere hep birlikte uyarak elbette.

**

ÇOCUK GİBİ SEVİNDİLER..

Acizliklerini gördükçe inanın Türk olmaktan, Türkiye'de yaşamaktan ne kadar gurur duysam az olduğunu bir kez daha gördüm.

Korona Virüs illeti ile birlikte  koskoca İtalya!, koskoca İspanya! bizim birer uçak gönderdiğimiz sağlık malzemeleri nedeniyle o kadar çok teşekkür ettiler ki, o kadar çok minnettar oldukların gösterdiler ki

Sanki dersin Afrika ülkeleri gibiydiler.

Kimse yanlış anlamasın

Burada niye yardım yapıldığını eleştirmiyorum

İtalya ve İspanya ile birlikte bir çok Avrupa ülkesini içinde düştüğü duruma dikkat çekmek istiyorum..

Ne kadar da aciz olduklarını ortaya çıkmasına dikkat çekmek istiyorum sadece.

Tabi ki Türkiye olarak yardım yapmak ihtiyaç sahiplerini ihtiyacını karşılamak, mazlumların yanında olarak hem yüce İslam dinimizin bir gereği hem de karakterimizin bir gereği.

Uzun yıllar demokrasi ve medeniyetin beşeği olarak bakılan, teknoloji liderleri olan ruhsuz Avrupa ülkelerinin şimdi içinde bulunduğu durumu gördükçe, sağlık alt yapılarının ne kadar da güçsüz olduklarını, ne kadar da aciz olduklarını tüm dünya gördü.

Türkiye'de ki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularından yoksun olan ruhsuz Avrupalıların geldiği son nokta maalesef bu. Yıllarca teknolojiye ve silaha yatırım yapan Avrupa ülkelerini geldiği durumu gördükçe, hem seviniyorum hem de üzülüyorum. Seviniyorum ülkemizin bu konuda ne tadar da iyi bir konumda olmasından,Üzülüyorum insanlığın kaybetmesinden. Tüm temennim bu Corona Virüs belasından insanlığın gerekli dersi almasıdır.

**

Tüm halkımızın ve müslüman aleminin berat kandili mübarek olsun