Dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri olan EMITT’e Zonguldak olarak katılma kararı aldık.

Zonguldak olarak sahip olduğumuz tarihi, doğal ve kültürel çekicilik unsurlarımızı dünya ile tanıştıracağız.

Vali Erdoğan Bektaş, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Fuarın her yıl 60 binin üzerinde sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen turistleri ağırlamakta olduğuna dikkat çekti.

Vali Bektaş Zonguldak turizminin gerek altyapısının geliştirilmesi, gerekse arz-talebin oluşturduğu turizm pazarına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi ve yeni turistik ürünlerin oluşturulması için Zonguldak Valiliği idaresinde ve desteğiyle birçok proje ve faaliyet gerçekleştirilmekte olduğuna dikkat çekti. 2019 yılında EMITT’i, 94 ülkeden 5 bin 620 katılımcı ve tur operatörleri, seyahat acenteleri, oteller, havayolları, konaklama tesisleri, ulaşım firmaları ve bilişim teknolojileri firmaları gibi turizm sektöründe yer alan 57 bin 470 turizm profesyoneli ziyaret ettiğini söyledi.  

Zonguldak olarak sahip olduğumuz değerlerin tanıtım ve bilinirliğin sağlanması, sektörle doğrudan iletişim kurmak, sektörün ihtiyaç ve beklentilerini gözlemlemek gibi amaçlarla EMITT 2020 Fuarına katılma kararı aldıklarını kaydetti.

Vali Bektaş’ı Zonguldak’ın tanıtımı konusunda ki çalışmasını takdirle izliyoruz.

Vali Bektaş gerçekten çok çalışken ve sonuca ulaşmak için elinden geleni yapıyor.

Bakıyorum gecenin saat 8’inde 9’unda valilik odasını ışıkları halen yanık ve harıl harıl çalışıyor. 

Vali Bektaş’a inanın 24 saat yetmiyor.

Zonguldak olarak böylesine çalışkan bir valiye sahip olduğumuz için gerçekten çok şanslıyız.

**

YAVUZ ERKMEN NE İMA ETTİ

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, (Ki aynı zamanda Zonguldak eski Valisidir ve uzun yıllar Zonguldak’ta Vali olarak görev yaptı) dün oldukça dikkat çeken bir açıklamaya yaptı.

Açıklamasında Erkmen Zonguldak Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan’a ilginç bir çağrıda bulundu.

Yavuz Erkmen, kısaca “Tabii belediyenin birtakım yani fevkani köprüsü de dahil kargo alanda dahil orada TOKİ ile birlikte yapacağı bazı projelerden bahsediliyor. Ama burada benim söylemek istediğim bir husus var ki bu çok önemlidir. Nedir o altını çize çize belirtiyorum. TOKİ hiçbir şeyi karşılıksız yapmaz. TOKİ yerel yönetimlerle veya bir kamu kurumu ile protokol yapıp işbirliği içerisinde bunları gerçekleştirir. Bir kaynak sağlar ve bu kaynağında geri dönüşümünü sağlar. Onun için ben bu tip işlemler yapılırken gerek o Şubat ayında ihaleye çıkacak diye ben de basından okudum. Burada belediyeye şu çağrıda bulunuyorum. Bu yapılacak olan projeleri gerçekleştirecek olan TOKİ bunu belediyenin neyi karşılığında yapıyor. Yani belediye bunun karşılığında bu yapılacak işler karşılığında TOKİ'ye ne taahhüt etti” dedi.

Yavuz Erkmen bir duyum üzerine mi bu açıklamayı yaptı yoksa öylesine mi..

Ben öylesine yaptığını hiç zannetmiyorum

Mecliste temsil edilen bir siyasi partinin il başkanı öyle durup dururken bir açıklama yapacak değil herhalde.

Yalnız ne vaat edilmiş olabilir ki

Bende oradaydım ve Çevre Bakanı Murat kurum geldiği zamsan kendisi söyledi. Projeyi biz yapacağız diye

Bakanı bunları söylemesine rağmen Yavuz Erkmen’in bu iddiası kafaları karıştırmak için olabilir mi diye aklımdan geçmiyor değil hani..

Bence Selim Alan bu konuya bir an önce cevap vererek kafalardaki soru işaretlerin gidermeli.

**

GÜNÜN SÖZÜ: Bence Türkiye’de İyilik Bakanlığı kurulmalı (Mesut Yar)