2023 2024 eğitim öğretim sezonunun başlaması nedeniyle,  "ilköğretim Haftası" Kutlama Programı düzenlendi.

Zonguldak İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa; Vali Osman Hacıbektaşlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Orhan Kaş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Zonguldak ilkokulu müdürü İbrahim Köksal,  bazı daire müdürleri ile okul öğretmenleri ve öğrenciler ile velileri katıldı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu tören öncesi minik öğrencilerle tek tek ilgilendi onlarla sohbet etti 

Törende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu ve  Türk bayrağı göndere çekildi.

Törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, öğrenci koro  konseri ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bpzkan yaptığı konuşmada,  ilimiz genelinde 7.500 öğretmen ve 100 bin üzerinde öğrenci ile eğitim öğretime başladığını belirterek şöyle dedi.

"4 Eylül Pazartesi günü uyum haftasında, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflarımızla başlayıp bir haftalık heyecan ardından, bugün bütün sınıflar düzeyinde 2023-2024 eğitim öğretim yılına başlamanın sevgili öğrencilerimize kavuşmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm eğitim camiamız adına Hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ülkemiz genelinde bugün milyonlarca öğrencimiz okullarıyla buluşurken, ilimiz Zonguldak'ta, örgün ve Yaygın Eğitim'le birlikte toplam 100 binin üzerinde öğrencimiz 7500 öğretmenimiz okullarımızla buluşarak yeni eğitim öğretim yılında ders başı yapıyorlar. 
Eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç. Bir memleket meselesidir. Türk eğitim sistem tüm vatandaşlarımızı Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, iyi insan, iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi görevini üstlenmiştir. Bu görev kapsamında eğitim ve öğretimdeki En önemli hedefimiz, çocuklarımızın yetenekle ilgileri dahilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncelik edip milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı, vatanını, milletini seven bireyler olarak yetiştirmektir Eğitim ailesi olarak bizler medeniyetimizin tertemiz yüzlerini takip ederek bizleri yıldızlara taşıyacak neslimizi yetiştirirken ilhamımızı, inancımızı ve irademizi şanlı mazimizden alıyoruz. Milletimizin yarınlarında Sahibi olacak yavrularımızı cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda yetiştirmek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye yüzyılı  ve Türkiye yüzyılını inşa edecek bilgi, donanım ve öz güven ile çok gürlü, çok yönlü yeteneklerinin farkında olan bireyler olarak yetiştirmek ve onlara daha iyi bir gelecek hazırlayabilmek için tüm eğitim kadrolarımız 100 binin üzerinde öğrencimizin sorumluluğunu alarak Devletimizin ve bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda var gücümüzle çalışacaktır.

Değerli meslektaşlarım, tatil sürecinin ardından sizlerle birlikte aynı heyecanla öğrencilerimizle, okullarımızla, öğretmen tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğretmenlik çocukların gözlerinin içine bakıp kalbine seslenerek bir hayale aşık etmektir. Öğrencilerimizin aileleriyle birlikte en büyük rehberi sizlersiniz Onlar için birlikte bir gelecek inşa ederken hayallerini gerçekleştirme, ideallerine ulaşma yolunda yapacakları çalışmalarda en büyük destekçisi sizler olacaksınız. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum, evrensel değerler ve millet Bizim derneğiyle donatacağınıza inancımız tamdır. Ülkemizin aydınlık yarınları için büyük bir bilinç ve şuurla ifa etmeye çalıştığımız kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum. Kıymetli velilerimiz, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak Türkiye inşa edecek yavrularımızı sizlerle birlikte hayata hazırlıyoruz. Bu yolculukta siz saygıdeğer velilerimizden isteğimiz güçlü okul, aile, çevre iş birliğinin kurulması ve geliştirilmesidir. Eğitimin gücü aynı zamanda güçlü aile yapısıyla doğrudan ilgili olup öğrencilerin iyi eğitilmesinde, etken faktörlerden birisidir. Sizlerle birlikte öğrencilerimiz için çalışmaktan mutlu olacağız. Sevgili öğrencilerimiz, hepimizin ortak çabası, her birinizin vatanını, milletini, bayrağını seven ve onlara Sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi yetişmenizdir. Yüce dinimiz İslam'ın ilk mesajı oku olmuştur. Okumak, öğrenmek, fikir dünyamız için vazgeçilmez bir unsurdur. Bu mesajı kendinize düstur edinip öğrenme sürecini hayat boyu devam ettiririz .Milletimizi geleceğe taşıyacak, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefini gerçekleştirmede en önemli varlıklarımız, değerlerimiz sizlersiniz. Hedeflerinize giden yolda sizleri desteklemeye devam edeceğiz Sizleri seviyor ve milletçe güveniyoruz. Hepinize başarılar diliyoruz. Ilimizde eğitim öğretim çalışmalarını yürütürken bizlere destek olan Milli Eğitim Bakanımız Prof Dr. Sayın Yusuf Tekin'e Zonguldak Valimiz Sayın Osman Hacı Bektaşoğlu'na Milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve her daim bize destek veren kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerine velilerimize yönetim ve eğitim kadrolarımıza sürece katkı sağlayan tüm birimlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ilimiz Zonguldak Eğitim camiasının ilkemiz Genelinde eğitim, öğretime başlayan tüm öğrencilerimizin ilköğretim haftasını kutluyor, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sağlık, huzur ve başarılarla dolu bir yıl olarak tamamlanmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum, arz ederim"

VALİ HACI BEKTAŞOĞLU SEMBOLİK OLARAK DERS ZİLİNİ ÇALARAK EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞLATTI.

Yapılan konuşmaların ardından  Vali Osman Hacıbektaşoğlu' da 2023/2024 eğitim öğretim yılını sembolik olarak ders zili ile başlattı, 
Vali Osman Hacıbektaşoğlu yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretimini kutlayarak şunları söyledi:

Vali Osman Hacıbektaşoğlu ilk ders zilini sembol olarak çaldı,konuşma yaptı

"Zonguldak İlkokulu, sevgili çocuklar, hazır mıyız? Sayın milletvekilim, sayın belediye başkanım, çok kıymetli arkadaşlarım, il milli eğitim müdür Arkadaşlarım, çok kıymetli veliler, sevgili öğrenciler, hepinizi iki bin yirmi üç, yirmi dört eğitim öğretim yılı başlangıcında saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Iki bin yirmi, yirmi üç, yirmi dört eğitim öğretim yılı Zonguldak İlkokulumuza, Zonguldak'ımızdaki bütün okullarımızdaki öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize Zonguldak'ımıza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.  2023-2024 eğitim öğretim yılı. Iyi başlasın o zaman." Diyerek Burak eğitim zilini çaldı

Osman Hacıbektaşoğlu son olarak 1.sınıf öğrencilerin sınıfta ziyaret etti.
Sınıf ziyaretinde Vali Osman Hacıbektaşoğlu Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve milletvekili Avcı minik öğrencilere hediyeler takdim etti.

Kaynak: Ercan Demir