Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Hacı Bektaşoğlu köprü üstünde  incelemelerde bulundu.

İş güvenliği tedbirlerin sonuna kadar alınacağını ve fevkani Köprüsü'nün kazasız belasız yıkılacağını ifade eden Vali Osman Hacıbektaşoğlu şunları ifade etti;

"Biliyorsunuz Biz Ekim itibariyle. Fevkani köprüsünde köprüaltı esnafını buradan tahliye çalışmaları başladı. Bugün itibariyle de köprüyü önce temizleme sonra da yıkıp çalışmaları devam edecek. Tabii şu anda. Elmas Park AVM'de esnafa gösterilen yerlerde çalışmalar devam ediyor. Bir yandan da taşınan esnaflarımız var taşınmaya başladılar. Köprüde zaten üç noktada ilk çalışma başlayacak. Şimdi yarından itibaren buranın bütün Güvenlik, iş güvenliği tedbirleri alınacak. Burada en önemli konu o, yani çalışılan bölgelerin insandan arındırılması sürekli gözetlenmesi fiziki bariyerlerle kapatılması, iş güvenliği tedbirleri alınacak. Burada Bugün sabah itibariyle trafik kesildi.  Köprünün tamamıyla çok şükür Sabah 8.30'la 10.00 arasında bir sıkışma oldu. Akşam üzeri de bir sıkışma oldu ama beklediğimizden daha az oldu. Tabii her ne kadar duyurulmuş olsa da insanların alışkanlıkları var. Yarın ve sonraki günler daha da güzel olacağını ümit ediyoruz. Ama burada başta emniyet müdürümüz başında emniyet müdür yardımcımız trafikten sorumlu, belediye başkanımız,Başkan Yardımcınız ve bizler gözümüz kulağımız hep burada olacak. Bu çalışmalar yapılırken yani emin olun inşallah kazasız belasız yıkılacak temizlenecek.  Esnafımıza tabi bu taşınmanın getirdiği mutlaka zorluklar var sıkıntılar var ama bir süre sonra inşallah üç gün beş gün bir hafta sonra da hep beraber gideceğiz yine fevkani esnafının olduğu Elmas parkta alışveriş yapacağız. Orada da çay içeceğiz. Onlarla ve sizlerle muhabbet edeceğiz. Onu da yapacağız. Şu anda köprü nün yıkım çalışmalarına başlanıldı. İnşallah iyi olur."
 

Kaynak: Ercan Demir