İçişleri Bakanlığı’nda hemen hemen her hafta 81 İl Valiliğine, Covid-19 Tedbirleri Denetimleri konulu genelge gönderiyor. Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulup uyulmadığının denetlenmesi amacıyla genelge gereği de Valiler ve kaymakamlar, denetimler gerçekleştiriliyor.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın denetimlerini her hafta takip eden bir gazeteci olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki;

İnanın Vali Tutulmaz’ın neşeli tavrı oldukça dikkat çekiyor.

Pozitif enerjisi çevresine yasıyor.

Vali Tutulmaz bu olumlu davranışları protokole de yansıyor. 

Denetimlerde Vali Mustafa Tutulmaz’ın halkla olan diyaloğu, tatlı dili vatandaşlarca memnuniyetle karşılanıyor.

Vatandaşlarla sohbet ederken, vatandaş kendisine yanlışlıkla veya bilmeden başkanım dediği zaman bile o “hayır ben Başkanı değil, valiyim” demiyor, sohbetine devam ederek mütevazılığını koruyor.

Esprilileriyle de dikkat çeken Vali Tutulmaz biz gazetecilerle de zaman zaman espri yapması gerçekten güzel. Böyle neşeli tavrı, pozitif enerjisi tüm Zonguldak’a yansıyor. 

Valimizin sadece bir yönünü anlattım

Valimizin bir diğer yönünde çok çalışkan olması,

Dur durak bilmemesi

Bir bakmışsın Ereğli’de bir bakmışsın Çaycuma’da.

İlçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle, belde belde geziyor

Arabada giderken yolda bahçede çalışan çiftçi görse aracı durduruyor, onların yanına giderek halini hatırını soruyor, derdin dinliyor.

Yolda trafik polisini denetim yaparken görüyor, aracı durdurarak trafik polisini yanına gidiyor hem polisle hem de sürücülerle sohbet ederek derdi dinliyor, eğer bir eksiklik görürse de o eksikliği söylüyor.

Tüm bu gelişmeler spontane olarak yaşanıyor, planlanmadan

Sadece bunlar mı

Vali Mustafa Tutulmaz, her fabrikayı, her atölyeye gezmeye, incelemeye çalışıyor.

İş dünyası ile yakın ilişki içerisinde ve sık sık onlarla bir araya geliyor, sorunların çözmeye çalışıyor, yatırımın önünü açmaya çalışıyor.

Kısacası Zonguldak’ı karış karış gezerek ne nerede, hangi yörede ne var, hangi sanayi var, ne kadar çalışan var, il genelindeki sanayi, ticaret, tarım vs. hepsini ziyaret ediyor, inceliyor, yetkililerden bilgi alıyor.

İlimiz yatırımlarını da çok sıkı takip ediyor. Yatırımların hızlanması için kendi üzerine düşen ne varsa fazlasını yapıyor.

Ve tüm yaptığı bu ziyaretler, incelemeler veya kendisine yapılan ziyaretler sosyal medyadan duyuruluyor. Her şey halkın gözü önünde gerçekleşiyor.

Neler görmedik ki şu ana kadar

Bürokratların halka tepeden baktığı, hor gördüğü dönem artık kapandı.

Artık halkın içinde, halkla iç içe olan bürokratların devri başladı.

Ve buna en iyi örnekte Vali Mustafa Tutulmaz’dır.

Özetle 

Biz bu Valimizden Zonguldak olarak çok memnunuz.

**


VATAN PARTİSİ, KENDİSİNİ FARK ETTİRİYOR

Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, dün Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz’ı ziyaret etti.

Bu ziyaret gerçekten çok anlamlıydı.

Azerbaycan’ın Karabağ’daki halkı mücadelesi olsun, terörle mücadelemiz olsun, Doğu Akdeniz olsun, Suriye olsun kısacası yaşanılan bu zor süreçte hepimizin birlik ve beraberlik adına yapması gerekenler var ve Vatan Partisi’de bu konuda son zamanlarda üstüne düşenin fazlasını yapıyor.

Milli duruşuyla,,

Terörle mücadeleye verdiği destekle,

Terörü destekleyenlere verdiği tepkiyle,

Ülkemizin mili duruşuna katkı vermesiyle

Kendisini fark ettiriyor.

Vatan Partisi gerçekten son zamanlarda bu duyarlılığı ile Zonguldak’ta kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor.

Vatan Partisi’ni bu duyarlı politikasından dolayı takdir etmek gerekiyor.

**

VAROL DEMİRKÖSE BUGÜN AÇIKLAYACAK..

18 Ekim Pazar günü yapılacak olan MHP kongresinden bir gün önce Cumartesi günü Varol Demirköse basın toplantısı düzenleyecek. Söyleyecekleri kongre için önem taşıyacak. Sanırım hakkındaki iddialara cevap verecek diye tahmin ediyorum.