O toplantıda bende vardım
Evet ya o toplantıda bende vardım
Vali Erdoğan Bektaş'ın Cuma günü akşam Valilik'te düzenlediği basın toplantısından Bahsediyorum
Toplantıda sağlıkçılar için söylediği sözler tepki görmüş!
inanı gülüyorum
Vali Erdoğan Bektaş orada sağlıkçılar aleyhine hiç bir şey demedi ki
Vali Bektaş; Zonguldak'ta 567 sonuçları pozitif çıkan Koronovirüslü vakamız var
ve 39 can kaybımız var.
Sonuçları pozitif çıkan 567 kişiden 137'si maalesef sağlık personeli.
maalesef sağlık personelimiz bu konuda kendisini koruyamadı. Bunu üzüntüsü içerisindeyiz. Bu 137 sağlık personeli kendisini koruyabilseydi bugün bunları konuşmayacak olacaktık. Belki de tedbirleri hafifletebilirdik. sağlıkçılar için bir çok tesisleri kendilerini hizmetine sunduk. sağlıkçılarımız Koronavirüsle mücadelede en ön safhada. Onları kutluyoruz. Sağlıkçılarımız keşke daha dikkatli olabilselerdi"
ve bu mealde sözler sarf etti
Şimdi soruyorum
Bu sözlere tepki göstermek sizce de mantıklı mı
Vali Erdoğan Bektaş doğruyu konuştu.
doğru tespitler sundu.
Zonguldak'ta görev yapan 137 sağlık personelini korona virüse yakalanmasının üzüntüsü içerisinde olduğunu belirten mealde konuşmalar yaptığı halde bu sözlerin çarpıtılarak kamuoyuna sunulması bence çok yanlış.
Hatı ve hata Valilik tarafından özür mahiyetinde bir açıklama dahi yapıldı.
vali Bektaş daha ne yapacaktı ki
Sosyal medya inanı çok berbat ve yalanlarla dolu. Söylemediği sözlerin söylemiş gibi gösteriliyor. Kimi siyasi parti ve sendikacılar da bu sözlerin üzerine vali Erdoğan Bektaş'ı eleştiren açıklama yaptılar. İnanın durum hiçte öyle sanıldığı gibi değil.
Ne yani Vali Erdoğan Bektaş rakam vermeyecek miydi, 137 sağlık personelin sonuçların pozitif çıkmasın üzüntüsü içerisinde olduğunu ifade etmeni neresi yanlış arkadaşlar,.Kimse bundan kendine pay çıkarmasın. Vali Bektaş tamamiyle iyi niyetle söyledi bu sözleri.  Ben konuşmalar bizzat şahit olan bir gazeteci olarak bunları yazıyorum. Hiç kimse Erdoğan Baktaş'ın sağlıkçılar aleyhine söz sarf ettiğini düşünmesin, konuştukları sadece tespitlerdir o kadar. Bundan ötesi yoktur. 

Tabiki bu 137 sağlık personeli isteyerek koronaviraüse yakalanmadı. Bir şekilde yakalandılar. Şimdi her biri tedavi altında.
Zonguldak'taki tüm sonuçları pozitif çıkan tüm vatandaşlarımıza, sağlıkçılarımıza acil şifalar diliyorum.
Sanıyorum burada Hastane başhekimleri ve yöneticileri biraza daha sağlık personelini bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyebilir. 
Lütfen kuralara riayet edelim, temastan kaçınalım, sosyal mesafeye dikkat edelim, her zamankinden daha çok hijyene dikkat edelim.
Bunlara uymak zorundayız çünkü başka çaremiz yok.