Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber bugüne kadar etkisi olmayan dernek ve vakıflar ortaya çıkmaya başladı.
Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte kurban bağış kampanyaları başlatan dernek ve vakıflar ortaya çıkarken vatandaşlar kurban için hangi kuruma vekalet verecekleri konusunda kararsızlık yaşıyor.

Ekonomik sıkıntılara rağmen dini vecibe olması dolayısıyla kurban kesmek isteyen vatandaşlar, hangi kurumun daha güvenilir olduğu konusunda araştırma içine girdiler.

Allah’a teşekkür etmek için yerine getirilmesi gereken bir ibadet olan kurban kesiminin temel hususu, kesim ve dağıtımın yapılacağı yerdeki ‘ihtiyaç’ sahiplerine ulaştırılması ve İslami yönden kesilmesidir.

Vatandaşlar kendi kurbanlarını kendileri kesebilse de, vekalet vererek başka kurumlara da kestirip dağıtılabilir. Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte kurban bağış kampanyaları başlatan dernek ve vakıflar ortaya çıkarken vatandaşlar kurban için hangi kuruma vekalet verecekleri konusunda kararsızlık yaşıyor.

İslami usul ve kaidelere göre kesilmesi gereken kurbanın et, sakatat ve derisinin bağış yapılacak muhtaç kimselere ve yerlere ulaştıran kurumun denetimlerden geçen ve güvenilir bir kurum olması gerekli.

(Özel Haber- Seda Fidan)