Zonguldak'ın, doğruya "doğru", eğriye "eğri" diyebilen isimlerden biri olan Bakkallar Odası eski Başkanı Şükür Küçükali, iki gün önce bir sohbet sırasında yeni Valimiz Mustafa Tutulmaz ile ilgili görüşlerini açıklarken, " Vatandaşın ayağına giden, sorunlarını makamında değil yerinde inceleyen ikinci valimiz…" şeklinde değerlendirme yaptı.
Zonguldak'a gelip giden pekçok valinin, ili "makamından" yönettiğine dikkat çeken Şükür Küçükali, " Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz, gelir gelmez ilçelerde ziyaret ve incelemelerde bulundu. Caddeye inip vatandaşlarının ve esnafların sorunlarını dinledi. Kendisini sadece basından tanıyorum ama, Zonguldak'a hizmet edecek değerli bir valimiz olduğunu görüyorum" şeklinde konuştu.
Daha önceki Zonguldak valileri arasında Yavuz Erkmen'in de halka yakın, vatandaşların ayağına giden bir vali olduğunu vurgulayan Şükür Küçükali, " Bu nedenle Sayın Erkmen hala Zonguldak halkı tarafından sevilen-sayılan bir kişiliğe sahipolmuştur" şeklinde konuştu.
Şükür Küçükali'yi tanıyoruz…
Nezaket ve saygı kurallarını aşmadan lafını esirgemeyen bir kişiliğe sahiptir, gerektiğinde vali-kaymakam demeden eleştirebilen bir yapısı vardır.
Çoğu kez tespitleri doğru çıkar.
Sayın Vali ile ilgili görüşlerine katılmamak olası değil…
Umarız, ismi Zonguldak ile özdeşleşecek ve umarız uzun süre ilimize hizmet etmek fırsatını bulacaktır.
(Erhan ÇAKMAK)