Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak’ta halka hitap etti.

Dünkü yazımı okuyanlar çok iyi biliyoruz yazımda Zonguldak Cumhurbaşkanımızdan müjde bekliyor” demiştim. Ve tüm Zonguldak olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkacak olan sözlere odaklanmıştık.

Peki neydi bu müjde 

Tabiî ki Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na (TTK) işçi alınmasıydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını sonunda o beklediğimiz müjdeyi verdi.

Erdoğan Zonguldak mitinginde bu yılsonuna kadar 1000 kişi, gelecek sene de 500 olmak üzere toplamda 1500 işçinin TTK’da istihdam edilecek dedi.

O sözü söylediği an miting alanında konuşmayı dinleyenler arasında bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’ye baktım. Yüzündeki o tebessüm ve mutluluk görülmeye değerdi. Aslında Ahmet Demirci’nin yüzündeki o tebessüm ve mutluluk hepimizin duygularının tercümanıydı.

Evet Zonguldak olarak bu müjdeyle birlikte daha da mutlu olduk, Teşekkürler Erdoğan.

Sanıyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bu konuşmadan sonra Zonguldak’ta AK Parti lehine bazı dengeleri değiştirecektir.

**

ZONGULDAK’A YENİ BİR MİTİNG ALANI ŞART

Zonguldak’a ne zaman bir devlet büyüğü gelse ve halka hitap edecek olsa tek miting yerimiz var oda madenci anıtının bulunduğu yer.

Çarşının göbeğinde bulunan bu alanda bir miting düzenlenecek olsa emniyet tarafından çarşı içlerine bariyerler konuluyor, kaldırımlar tıkanıyor, insanlar geçecek yer arıyor kendilerine.

Zonguldak ket merkezinde insanlar sıkışık vaziyette birbirini ezmeden geçmeye çalışıyor.

Bizler basın mensubu olarak miting alanı hazırlıklarını yakından takip ederken, vatandaşların serzenişlerine de şahit oluyoruz. Trafik allak bullak. İnsanlar kaldırımdan geçemiyor ve akabinde hoşnutsuzlukta had safhaya çıkıyor.

Zonguldak her trafikte kilitlenmeler oluyor.

Zonguldak’a acilen bir miting alanı yapılmalı.

Kesinlikle bu şart ve acil bir konu.

Burası lavvuar alanı olabilir.

Burası Roro alanı olabilir.

Veya başka bir alan olabilir

Ama kesinlikle başka bir alan şart.

Gerekirse madenci anıtından bir tane daha yeni miting alanına yapılabilir.

Zonguldak her mitingde kilitlenmemeli artık.