Zonguldak açısından müjde üstüne müjde yaşıyoruz

Zonguldak’a yaklaşık 10 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak olan 12 MW gücünde olacak olan ve 40 milyon Euro’luk Biyokütle Tesisinin kurulacağı müjdesini vermiştim sizlere. Gökçebey ilçesi’nde kurulacak olan Biyokütle Tesisi’nde, il genelinde ve çevre illerde bulunan tavuk kümeslerinde ki gübre ve orman atıkları ürünlerinden elektrik enerji üretilecek. Yapım aşamasında 400 kişi istihdam edilecek ve 7evreye girdikten sonra ise 250 kişinin daimi istihdamı gerçekleştirilecek. 

40 milyon liralık bir yatırımın Zonguldak’a gelecek olması 

Gerçekten Zonguldak için büyük bir müjde.

KUŞ GRİBİ VAKASI BİR DAHA YAŞANMAYACAK

Ayrıca kümeslerdeki gübrelerin temizlenecek olması ile birlikte Zonguldak’ta Kuş Gribi vakası asla yaşanmayacak.

 

VE ENTEGRE TESİSİMİZ YOLDA

Ve ikinci müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Aynı zamanda Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı olan Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı, başbakan Binali Yıldırım tarafından Erzincan’a Et ve Balık Kurumu’na yaptırarak hizmete açtığı entegre tesisinden sonra aynı tesisin Zonguldak’a da açılması konusunda büyük bir çaba içerisindeydi.

Bir önceki tarım bakanı zamanında entegre tesisin kurulması anlamında tüm çalışmalar tamamlanmasına rağmen aniden tarım bakanı değişmesi sonrasında biraz sekteye uğradı. Ancak yılmayan ve tekrar yoğun şekilde bakanlık temasların sürdüren Osman bayraklı, Zonguldak’ta entegre tesis yapılması konusunda müjdeyi verdi.

Kanal Z’de sunduğum Ercanla Objektif Programına katılan Osman Bayraklı entegre tesisin devlet özel sektör işbirliği ile kurulacağını kaydetti.

Zonguldak’tan İsmini şu an açıklamadığı 3 işadamı ile devletin müşterek olarak entegre tesisini açacağını müjdesini veren Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Osman Bayraklı, entegre tesis ile birlikte Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Sinop’a kadar olan bölgede ki tavukların kesimi bauda gerçekleştirilecek.

 

ZONGULDAK MARKASI OLUŞACAK

Entegre tesis ile birlikte Zonguldak’ta bir markalaşma olacak.

Örneğin Karaelmas-Pliç

Yada Zon-Pliç

Gibi bir isim olabilir

Bu kaçınılmaz bir gerçek

Osman Bayraklı Zonguldak’ta tavukçuluk sektörünün geliştiğini, 2000’li yılarda 180 kümesle başlanılan sektörde şu anda yaklaşık 400’e yükselen kümes sayısıyla birlikte Zonguldak Türkiye’nin beyaz et ihtiyacını yüzde 15’ini karşılıyor. Zonguldak’ta yılda 30 milyon tavuk üretiliyor.

Zonguldak’ta beyaz et sektöründe yaklaşık 5 bin kişi istihdam ediliyor.

Entegre tesisi ile birlikte bu sayı 10 bine yükselecek.

Bunun anlamı Zonguldak için çok büyüktür

Zonguldak’a kim eğer bir çivi çakacak olursa ona minnettarız

 

**

BU GECE MİRAÇ KANDİLİ..

Bugün Mübarek üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili.

Miraç, Peygamber Efendimizin Recep Ayı’nın 27'nci gecesi Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, ilahi huzura yaptığı hikmet yüklü yolculuğu ifade ederken, aynı zamanda da Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku ve beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa terakki edişi simgeler.

Bu mübarek gecede yapılacak dualar kabul oluyor. Bu mübarek gecede, dünyada barışın sağlanması, başta ülkemizde olmak üzere bütün dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası, bütün insanlığın selametin, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Bugün ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşüncelerin, kalplerden atılması gerekmektedir. 

Miraç Kandili, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı kandil gecelerinden biridir. Asırlardır büyük bir heyecan ve coşkuyla idrak ettiğimiz Miraç Kandili, birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi insanların zihnine, ruhuna ve çevresine taşıyan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) hikmet dolu yolculuğudur. Bu gece, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bu mübarek gecede yapılacak dualar, dünyada barışın sağlanması, başta ülkemizde ve bütün dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için olmalıdır. Miraç gecesinin maneviyatıyla gönüllerimizi aydınlatalım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın ve tüm dünya inananlarının mübarek Miraç Kandillerini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan temenni ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum”