Zonguldak’ta çok uzun yıllardır yapılmasını beklediğim ancak kimseni hareket geçmediği bir konuda

Nihayet harekete geçiliyor

Zonguldak’ta yıllardır lobi eksikliğinden dert yanar ama nedense hiç kimse lobi kurmak için harekete geçmezdi.

Herkes cennete gitmek ister ama ölmeyi kimse istemez misali, bu zamana kadar herkesin ortak söylemi Zonguldak’ın neden bir lobisi yok şeklindeydi.

Herkesin ortak söylemi olan bu lobi olayı nihayet hayat geçiyor

Zonguldak ili Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği’nin 11. Olağan Genel Kurulu, Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Zonguldak dernekleri federasyonu Genel Başkanı Gurbet Altay’ın divan başkanlığını yaptığı kongre tek listeyle gerçekleştirildi ve Necati Başar güven tazelemiş oldu.

Kongre gerçekten Zonguldak protokolünü ağırladı.

Milletvekillerinden tüm siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve daire müdürleri bu kongredeydi.

Zonguldak’ı yönetenler bu kongrede buluştu.

Güven tazeleyen Necati Başar ve yeni ekibine başarılar diliyorum.

Zonguldak ili Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği, 480 üniversite öğrencisine burs vererek inanılması çor bir işi başardı ve başarıyor.

Zonguldak ili Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar, hayırsever işadamları, esnaflar aracılığı ile 480 üniversite öğrencisine burs vererek, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin okuması ve devletine milletine hizmet etmesi için büyük bir hizmete imza atıyorlar.

Kendilerini nu kadar kutlasam azdır.

Kongreyi değerlendiren Necati Başar, “Bundan sonra Zonguldak elbirliğiyle gönül birliğiyle çalışarak Zonguldak’ı daha güzel bir hedeflere ulaştırmak istiyoruz. Şimdi önümüzde ki günlerde diğer sivil toplum örgütleri ile görüştük bir federasyon oluşumu yapmak ve arkasından da Konfederasyon kurmak istiyoruz. Hedefimiz bu güçlü bir Zonguldak lobisini oluşturmak ve Zonguldak a daha güzel hizmet akışını siyasilerle beraber ayırt etmeden Zonguldak hizmet sağlamaktır” dedi.

Evet yıllardır Zonguldak’ın sivil toplum kuruluşlarından duymak istediğim cümle buydu.

Peki bu güne kadar niye harekete geçilmedi 

Bu tarafıyla baktığımız zaman Zonguldak çok büyük bir zaman kaybı yaşandı

Ama zararından neresinden dönerseniz kardır misali

Zonguldak ili Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar’ın öncülük yaparak güçlü Zonguldak için güçlü bir lobi oluşturma gayreti çok iyi bir başlangıç olacak.

Önce ilimizdeki sivil toplum kuruluşları tek çatı altında toplanarak federasyon oluşturacak ve ardından Ankara’da konfederasyon kurulumu sağlanacak.

Bu çok önemli bir adım

Bu Zonguldak’ın geleceğini çok yakından ilgilendiren bir konu

Zonguldak’ın güçlü bir lobiye ihtiyacı var

Zonguldak’ın güçlü bir lobu ihtiyacı bu şekilde karşılanabilir.

 

 

TÜRK POLİS TEŞKİLATIMIZLA NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR

Türk Polis Teşkilatı’nın 173.Kuruluş yıldönümünü kutluyorum.

Türk polisi, bilgi birikimi ve tecrübesiyle, ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatıdır. 

Türk Polisi halkımızla bütünleşerek birlikte işbirliği ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemektedir. 

Türk insanının her bir hücresinde yer alan vatan ve bayrak sevgisinin gücü bizleri birlikte ve beraberlikte tutan ruhudur. Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Türk Polis Teşkilatının değerli mensupları bu ruhun en derin izlerini taşıyan vatan evlatlarımızdır. 

Tarihi Osmanlı dönemine kadar uzanan Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. 173 yıllık geçmişe sahip olan Emniyet Teşkilatımız özverili çalışmaları ile görevini başarıyla yerine getiren kurumlarımızdan birisidir. Bu başarılı çalışmalarında geçmişten gelen tecrübelerinin, bilgi birikiminin büyük payı vardır. Türk Polis teşkilatımız asayişi, güvenliği ve huzuru sağlamak için çok önemli bir toplumsal işlevi özveri ile yerine getirmektedir. Halktan aldığı güç ve destekle görevini başarıyla yapmaktadır. Polis teşkilatımız ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında, kamu düzeninin sağlanmasında, hukukun egemen kılınarak güvenli bir ortamın yaratılmasında yaptığı başarılı çalışmalarıyla halkımızın her zaman sevgi ve takdirini kazanmıştır. Bu vesile ile görevlerinin başında bulunan polislerimizin gününü kutluyor, ülkenin huzur ve güven ortamını korumak amacıyla hayatlarını kaybeden şehit polislerimize Allah’tan Rahmet diliyorum.