Kanal Z’de Pazartesi günü akşamı Metin Kudu’nun hazırlayıp sunduğu 90 Dakika spor programına konuk olan Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor'ün Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk’ü dinledim.

Anlattıkları benim için gerçekten önemliydi.

Önemliydi çünkü hatırlayacak olursanız bundan kısa bir süre önce Spor Toto 2. Lig Beyaz ve Kırmızı grupta bulunan toplam 90 takımın iddia gelirlerin kesilmesi nedeniyle eylem yapma kararı almışlardı hatırlarsanız.

O yazımda Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner’in ilk kez Zonguldak ve Türkiye kamuoyuna 2. Lig’de iddia gelirlerini kesilmesi nedeniyle kulüplerin büyük bir sıkıntı içine girdiğini, Spor bakanının 2. lig kulüplerine randevu vermediğini ve sorunların iletemediklerini belirterek, geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara’da bir toplantı yaparak eylem yapma kararı alacaklarını söylemişti.

Kulüpler birliği başkanı da aynı şekilde Çarşamba günü toplanacaklarını ve eylem yapma kararını alacakların söylemişti.

Ancak o açıklamanı ardından tuhaf bir şekilde sessizlik oluştu.

O toplantı yapıldı mı yapıldıysa sonuç ne oldu, yapılmadı mı kimse bir şey bilmiyordu.

Dedim ya Şenol Öztürk’ün anlatacakları o yüzden önemliydi. Çünkü beklediğim ve bilmek istediğim konularda açıklama yaptı.

 

SPOR BAKANI DEVREYE GİRDİ, İDDİA GELİR ADALETSİZLİĞİ GİDERİLİYOR..

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, benim ve herkesin merakla beklediği konuya açıklık getirdi.

Öztürk, “Kulüpler olarak Spor bakanından randevu istedik ama randevu verilmedi. İddia gelirlerimiz kesilmesi nedeniyle çok zor durumdayız. Spor Toto 2.Lig Beyaz ve kırmızı Grup’ta buluna 90 takımın gelirleri İddia tarafından kısıtlandı. Sebebini bir türü anlayabilmiş değiliz. Süper Lig, TFF 1.Lig ve Spor toto 3.Lig gelirlerine dokunulmaz iken sadece 2.Lig gelirleri budandı. Sadece 200 bin lira bu sene iddia gelirinden oldu. Sezon bitimine kadar ise toplamda 600 bin lira gibi bir iddia gelirinden mahrum kalacağız. Bunun altından kalkmak çok zor.

Eylem yapmak kararı alınması için toplantı yapacaktık ancak son anda Spor Bakanı devreye girerek, ikinci yarıda iddia gelirlerinin düzeltilmesi, haksızlığın giderilmesi konusunda 2.Lig kulüplerine söz verdi. Dolayısıyla bizde Çarşamba günkü toplantıyı yapmadık. İkinci yarıda düzelecek diye bekliyoruz çünkü bakın söz verdi” dedi.

Evet sorunun çözülmesi gerçekten önemliydi ve beklenen açıklamada gelmiş oldu.

Ne diyelim hayırlı olsun.

Kulüpler bu haberi bekliyorlardı.

 

BİR KEREYE MAHSUS KULÜPLERİN SİGORTA VE VERGİ GELİRLERİ AF OLMALI

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, programda ayrıca önemli açıklamalarda bulundu. Bunlardan biri de kulüplerin içinde bulunduğu mali krizle ilgili.

Kulüpler olarak içinde bulundukları mali krizle boğuştuklarını belirterek, hükümete çağrıda bulundu ve “Kulüplerin bir kereliğine sigorta ve vergi borçlarını af olması gerektiğini söyledi.

Bakalım Öztürk’ün bu açıklaması yerini bulacak mı

Ben pek sanmıyorum ama yinede bekleyelim ve görelim

 

ŞANLIURFA HAVAALANI MACERASI..

Öztürk’ün aklımda kalan ve programda anlattığı ilginç bir detay vardı. Şanlıurfa havaalanında engelli spor kulübü takımı oyuncularına havayolları görevlileri tarafından yapılan kötü davranışa tanık olmalarıydı.

Öztürk yolculuk sonrasında Havaalanı müdürünü arayarak durumu anlattıklarını ve o personel hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Öztürk’ün durumu ilgililere bildirerek örnek bir vatandaşlık duyarlılığı sergilediler.

Kutluyorum kendilerini

 

2018’DA STAD İHALE EDİLİYOR

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk’ün ayrıca stadyumla ilgili açıklamaları da çarpıcıydı. Kapalı tribünün 2. yarıya yetişeceği müjdesini verdi.

21 Ocak’ta Zonguldak’ta oynanacak olan Altay maçına bir aksilik olmadığı müddetçe yetişeceğini belirterek taraftara müjdeyi de vermiş oldu.

Şükrü Öztürk bununla birlikte 2018 Ocak veya Şubat ayında ihale yapılarak stadın dört bir tarafın kapanacağını ve 2019’a tribünleriyle birlikte yetişeceğini kaydetti.

Şimdiden hayırlı olsun diyelim

 

**

TAZİYE

Zonguldak Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz’ün kardeşi, 

Kocaeli Çağdaş Medya Grup ve SAS Grup’un da imtiyaz sahibi olan Nurettin Sağsöz’ün (58) vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Merhum Nurettin Sağsöz, Salı günü Kocaeli Fevziye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gölcük 17 Ağustos Mezarlığı’na defnedildi.

Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Ruhu şad, mekanı cennet olsun

Sağsöz ailesine ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum.