Ve Zonguldak'ta  hayat normale dönmeye başlıyor

Zonguldak belediye Başkanı Ömer selim Alan çok önemli açıklamalarda bulundu.

Berberler odası başkanı Mehmet Bayar ve Esnaf Odası başkanı Muharrem Coşkun ziyaretini fırsat bilerek  biz gazeteciler uzun süredir bir araya gelemediğimiz Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'a çok soru sorarak adeta hasret giderdik.

Başkan selim Alan Sahil kıyı düzenleme projesini başlayacağı müjdesini verdi. İhaleyi kazana firma yetkilileri dün ilimizdeydi ve sahil alanında kapsamlı bir inceleme yaptılar. İhalesini kazandıkları alanı ilk kez çıplak gözle gördüler, gözlemlediler. Şimdi hafta sonunda sahil kıyı projesi alanı içinde kalan 13 esnafa boşaltması için tebligat yapılacak. Sahil kıyı projesi 15 gün içinde başlıyor.

Bu varan 1

varan 2 de var

Kızlar Plajında engelsiz yaşam merkezi ihalesi daha önce yapılmıştı biliyorsunuz. Bayramdan sora onun da çalışması başlıyor.

Ayrıca selim Alan'ın hedefi Zonguldak'taki tüm pazar yerini tek çatı altında toplanılması. Çok katlı bir pazaryeri yapılarak bu hedefe ulaşılacak. Bununla birlikte; lavvuar alanı prnojesi olsun, dere ıslahı olsun, fevkani köprüsü olsun, millet parkı ile ilgili bir çok projelerinde yakın zamanda hayata geçeceğini ifade etti.

Zonguldak Belediye Başkanı selim Alan'ında dediği gibi

Zonguldak şantiyeye dönecek

Zonguldak şu yeni tip korona virüs (Kovit 19) salgınından çok kötü etkilendi.

Zonguldak 30 büyük şehir ile birlikte  anılmaya ve adeta efsane olmaya başladı.

Kovit 19 ülkemizde ve Zonguldak'ta etkisini azaltmaya devam ediyor. Allah'ın izniyle kovit 19'a karşı zafer çok yakın. Korona virüs'e karşı çetin ve sert bir mücadele verilmesi nedeniyle tüm kurumlar yatırımlardan daha çok salgınla mücadeleye önem verdiler. Ancak saygının etkisinin azalması ile birlikte tekrar normalleşmeye başladık. Normalleşme adımları atılmaya başlandı.

Ve bu normalleşme sürecinde de Zonguldak'ta çalışmalar stard alıyor.

Projelere vira bismillah deniyor

Havalar ısınıyor

Güzel ve güneşli günler Zonguldak'ı bekliyor Allah'ın izniyle

Hele birde şu projeler tamamlandığında Zonguldak bambaşka bir hal alacak. yaşanacak bir kent olacak.

**

BU İŞTE BİR TERSLİK VAR

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Ramazanoğlu köyü Boduklar Mahallesi'nde İstanbul'dan gelerek katıldığı cenazede korona virüs bulaştırdığı iddia edilen Cevriye Karadağ, bunun tamamen yalan olduğunu söyledi.

Cevriye Karadağ İstanbul'dan köye 29 gün önce geldiğini, gelir gelmez 14 günlük karantinaya girdiğini ve korona virüs test sonucunun ise negatif çıktığını (Belgesi elinde), ayrıca dedesinin ise 19 Nisan'da hayatını kaybettiğini ve aynı gün düzenlenen cenazeye 50 metre uzaktan katılarak kimseyle temasını olmadığını söyledi.

Bu durumda Cevriye Karadağ'ın cenazeye katılanlara korona virüs bulaştırma riski diye bir şey söz konusu değil. 

Öyleyse virüsü bulaştıran başka birisi..