İtfaiye hizmetleri; can kaybını ortadan kaldırmayı sağlayabilme potansiyeli nedeniyle yaşamsal bir hizmet alanıdır.
Üretim ve bilgi teknolojilerinde yaşanan gelişim, eğitim ve refah düzeyinin artması, özel sektördeki mal veya hizmetin niteliğini yükseltmeye yönelik uygulamalar, toplumlarda daha nitelikli bir kamu hizmeti isteğini ve beklentisini güçlendirmiştir. Bu durum kamu örgütlerinin kaliteli hizmet sunabilmek için yapılarını ve hizmet sunma yöntemlerini değiştirmesine ve geliştirmesine neden olmuştur. Artık yeni dönemde nitelikli bir hizmet sunabilmek için yönetişim, hizmette yerellik, kamu hizmet standartlarının belirlenmesi, e-devlet gibi uygulamalar ön plana çıkmaya başlamıştır. Toplum ve devlet anlayışının değişimiyle birlikte kamu hizmet sunumunda yaşanan dönüşüm, “genel ekonomik yarar hizmetleri”, “evrensel hizmetler”, “kamusal yarar hizmetleri” gibi bir takım yeni terimlerin de kamu hizmeti ve hizmet sunum literatürüne girmesine sebep olmuştur. Bunlar içerisinde özellikle evrensel hizmetler ön plana çıkmaktadır. Evrensel hizmetler kamu hizmetlerinin alt kümesini oluşturmaktadır. Bu hizmetler temel hak ve hürriyetlerin korunması, vatandaşların yaşam kalitesi ve refah seviyelerinin yükseltilmesi, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması amacıyla, tüm vatandaşların düzenli ve sürekli olarak erişiminin sağlanması gereken hizmetlerdir. Bireyin gündelik yaşamı için vazgeçilmez niteliği nedeniyle bu hizmetler özellikle, acil durum hizmetleri, internet hizmetleri, yolcu taşıma hizmetleri ve emniyete ilişkin temel haberleşme gibi hizmetleri kapsamaktadır. Arapçadan dilimize geçmiş olan itfaiye sözcüğünün anlamı “yangın söndürme kuruluşu” olarak geçmektedir. İtfaiye yangın söndürmenin yanında, kaza, çökme, patlama, mahsur kalma, doğal afet ve olağanüstü olaylarda arama-kurtarma, su baskınlarına müdahale, nükleer, biyolojik ve kimyasal maddelerden arındırma gibi geniş bir yelpazede yer alan faaliyetleri yürütmektedir. Bu özellikleriyle de itfaiye hizmetleri ve hizmet sunma biçimleri, sundukları hizmetin doğası gereği oldukça önemlidir. 

BU ORMAN YANGINLARI GÖSTERDİ Kİ..

Evrensel bir nitelik taşıyan acil durum hizmetlerinin insan yaşamının güvenliği sağlamak amacıyla, hataya yer vermeyecek şekilde yüksek bir kalitede sunulması gerekir. Bunu çalışma kapsamında gerek önleyici gerekse de müdahale edici yönleriyle insan yaşamını yakından etkileyen acil hizmetlerden olan itfaiye gibi evrensel ve somut bir hizmet alanı üzerinden özellikle son günlerde ülkemiz genelinde kundaklama sonucu yüzlerce ormanımızın yanıp kül olduğu bir dönemde yangınlara müdahalenin önemi bir kez daha da ortaya çıkmıştır. Sadece insan değil doğada ki tüm canlıların yaşamı için son derece gerekli olan bu hizmetin yüksek bir kalitede nasıl sunulması gerektiği bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Kısaca bu onman yangınlarından tüm ülke olarak ders aldık
Özellikle belediyeler yeteri kadar önem vermedikleri itfaiye teşkilatlarının ne kadar önemli olduğunu anlayarak bundan sonra daha da güçlendirme yoluna gideceklerdir.
Bundan artık kuşkumuz kalmadı.
Elbette sadece belediyeler değil Tarım Orman Bakanlığı’na tüm teşkilatlar bundan gerekli tecrübeyi çıkartarak yangına müdahale uçak sayısının daha da arttırılması yoluna gitmelidir.
Ayrıca Zonguldak ve Ereğli Belediyesi itfaiye araçlarını yangın bölgesine göndererek insani görevini yerine getirmelerinden dolayı kutluyorum.
Bugün onlara yarın da bizlere
Orada yanan ormanlar değil biziz aslında
Çünkü ciğerlerimiz yandı
Oksijensiz kaldık
Bu yangınları çıkartanlar azmettirenler en kısa zamanda cezalandırılmalıdır

**

AYAZ BİLGİN, ERKEKLİĞE İLK ADIMIMIN ATTI

Çatalağzı Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Amiri Engin Taşdemir’in biricik torunu Ayaz Bilgin erkekliğe ilk adımını attı. Çatalağzı Belediye tesislerindeki sünnet cemiyetine İşlerimin yoğunluğu nedeniyle davete icap edemedim. Ayaz Bilgin kardeşime umutlu ve mutlu bir gelecek dilerim.


**

KARADENİZ YÖRESİNDEN GÜZEL BİR SÖZ:
Mesleğini beğenmeyenler, bulunduğu halinden memnun olmayıp devamlı şikayet edenler, haline şükretmeyenler için Karadeniz’de çok güzel bir söz vardır.
“Sevdiğini alamazsan, aldığını seveceksin”
Uzun söze ne gerek var.