CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Kasım ayında, Zonguldak ilinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan, yerinde incelediği kömür torbalarından taş ve toprak çıktığını gündeme getirdiğini hatırlatarak, "Konuyu gündeme getirmemiz üzerine,  Soma'da kömür üretimi yapan Yeni Anadolu Madencilik'in sahibi kömürler için özür dileyerek 20 ton kömür bağışladı. Ayrıca bundan sonra verilecek yardım kömürünü bizzat kendisinin analiz edeceğini söyledi." dedi.

Milletvekili Ertuğrul yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi;

"SYDV ile Vali Yardımcısının beyanına göre ise kömürün ilçe bazında farklı yerlerden temin edildiği bilgisini de aldık. Dolayısıyla kömürün farklı tedarikçilerden temin edildiği de doğrulanmış oldu. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bir soru önergesi ile de bu kömürlerin nereden temin edildiğini, temin edilen kömürlerin denetiminin Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından yapılıp yapılmadığını sormuştuk. 
Sorumuza "2023 yılında dağıtımı gerçekleşen/gerçekleşecek kömürlerin tamamı Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından sağlanmakta olup diğer kömür tedarikçilerinden herhangi bir kömür temini yapılmamıştır." şeklinde cevap verilmiştir. 

Aynı cevapta; "Kömürün denetimi konusundaki sorumluluğun Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait olduğu" da belirtilmiştir.

Koordinasyonunuzda bulunan bir işle ilgili nasıl farklı cevaplar ortaya koyabiliyorsunuz? 

Tedarikçilerinizden haberiniz mi yok?

Kaynak: Ercan Demir